Wyświetl pojedynczy post
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2012, 20:32
Jeżeli prawdą jest to o czym pisze GK w sprawie wypożyczenia Honduranina na pół roku w sytuacji gdy zawodnik nie będzie trenował z drużyną w okresie przygotowawczym za delikatnie mówiąc nieporozumienie. Po występach reprezentacji Hondurasu bez względu na jej wynik na tym turnieju zawodnik zgodnie z przepisami będzie musiał wyjechać na odpoczynek jak wróci będzie to przełom sierpnia i września. Ktoś w klubie przechodzi samego siebie w sprawie transferów wiedząc doskonale jaka jest sytuacja z napastnikami w naszym klubie - obecnie podstawowy napastnik leczy się. Ze ściągnięcia Pawła Brożka co było do przewidzenia wyszły nici, raz, że Turcy chcą za niego kasę a dwa trudno mi uwierzyć by ten piłkarz zgodził się na obniżenie tak drastyczne pensji gdyż więcej na dzień dzisiejszy niż 200.000 euro za sezon w Wiśle by nie dostał. Nie wiem jakie ma pomysły na tą sytuację Bednarz ale widząc nasze poczynania na rynku transferowym raczej należałoby się skłaniać do tego, że będziemy w dalszym ciągu sprowadzać "szrot" na testy - obsada np. lewej strony obrony nie może ograniczyć się do jednego zawodnika chyba, że Pan Bednarz wraz z trenerem Probierzem szykują kibicom stawkę większą niż życie wystawiając na tej pozycji Gordana Bunoze (akurat kolejny zawodnik na L4).

Kończąc temat oceny obu dyrektorów sportowych - Stan do nas przyszedł 23 sierpnia 2010 - jego aktywność ograniczyła się wszak do dwóch okienek transferowych tj; zimowego i letniego 2011 roku - przy czym, to drugie było o 99% nie takie jak sobie założył przez brak obiecanych środków finansowych, zresztą z czasem wyjdą na jaw te wszystkie fakty.

Tak samo jak uważałem, że błędem było wyrzucenie Petrescu - sam Cupiał nie może po dziś dzień tego przeboleć tak i pożegnanie ze Stanem będzie miało te same konsekwencje.
Prawda jest też taka że Cupiała na sukcesy międzynarodowe nie stać i siłą rzeczy Holender czy rumuński szkoleniowiec byli/są w tej koncepcji za wysokimi progami jak na Wiślackie możliwości.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 07.06.2012 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując