Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2012, 13:58
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Widzisz, tutaj się różnimy, mistrzu słowa pisanego. Nie jestem wielbicielem Bednarza, ani wielbicielem SV. Staram się być obiektywny i każdemu pracownikowi Wisły dać na starcie kredyt zaufania. W końcu jego sukces jest sukcesem Wisły, a na tym mi zależy. Niemniej, po 2 latach widzę dokąd doprowadziła Wisłę polityka transferowa w wykonaniu SV, a nie wiem (w przeciwieństwie do rozpłakanych użytkowników tego forum), dokąd doprowadzi polityka JB.
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Na razie jest u nas Głowa i liczę, że będą go omijać kontuzje, dzięki czemu to od niego będzie zaczynało się ustalanie składu Wisły. Mało tego, liczę, że dzięki niemu Uryga, czy Czekaj będą mieli dodatkowy bodziec do pracy i staną się lepszymi piłkarzami.
Jest Rommel, piłkarz reprezentacji olimpijskiej swojego kraju, jak wieść gminna niesie, ściągnięty za czapkę gruszek, z niską kwotą wykupienia (liczę, że to prawda). Jak dla mnie, idealny układ w przypadku młodego piłkarza.
Zobaczymy, co dalej. Jakich piłkarzy nam trzeba? Drogi miłoszu, w swojej nieskończonej wiedzy i rozpieszczeniu, racz zostawić to trenerowi i dyr. sportowemu.
Lepsze przykłady piłkarzy wyciągniętych z kapelusza: Błaszczykowski i Uche.
Co do tego, że to nie transfer JB. Nawet jeśli, to ktoś mu, ....a, tego piłkarza polecił, tak? Tak samo, jak Valckxowi ktoś polecił Meliksona, Bitona i innych. Rozumiem, że dla was to przypadki są kompletnie różne, bo SV zawdzięcza to "znajomościom", a Bednarz... niewiadomo czemu, ślepemu fartowi ..( ...).
Hmm ..Zgadzam się z Tobą że ... tutaj się różnimy, mistrzu słowa pisanego. Również nie jestem wielbicielem Bednarza, ani wielbicielem SV. Staram się być obiektywny i każdemu pracownikowi Wisły dać na starcie kredyt zaufania. W końcu jego sukces jest sukcesem Wisły, a na tym mi zależy. Niemniej, po 2 latach widzę dokąd doprowadziła Wisłę polityka transferowa w wykonaniu SV (czyli do MP i najlepszego wyniku w europejskich pucharach od 9 lat !), a ... na podstawie dotychczasowych dokonań Pan Bednarza wiem że nie wykazał się jak dotąd zbytnim profesjonalizmem. Za Stana mieliśmy zamiast Levadii i Karabachu , mecze wiosną w europejskich pucharach, a to czym wykazał się Pan Jacek B. było już nie raz opisywane na tym forum i można to określić jednym słowem, groteska.
Valckx większość transferów miał dobrych w przeciwieństwie do Bednarza, o takim "drobiazgu jak sieć skautingu nawet nie chce mi się wspominać, Bedarz miał 2 lata i nic w tym względzie nie zrobił, w przeciwieństwie do Stana, jest kluczowa różnica w jakości pracy, jeden obserwował piłkarzy , drugi organizował sobie wakacje, stąd jeden za 700 tysięcy sprowadzał Meliksona, a drugi za 750 tyś. Jirsaka, ot drobna różnica.

Wszyscy życzymy Głowackiemu zdrowia, wszyscy tez życzymy Bunozie, czy Czekajowi piłkarskiego rozwoju ...

Gdyby Rommel był ściągnięty za "czapkę gruszek" to już dawno miałby oficjalnie podpisany kontrakt, więc jakieś jednak spory finansowe są ...

Zobaczymy, co dalej. Jakich piłkarzy nam trzeba? Drogi pan Dudi, w swojej nieskończonej wiedzy i rozpieszczeniu, racz zostawić to nie tylko trenerowi i dyr. sportowemu, ale zamiast uprawiać propagandę , „łubudubu niech nam żyje” nowy prezes naszego klubu, daj prawo do krytycznej oceny , ot mamy demokrację i kibice maja prawo, a nawet obowiązek patrzyć na prace wszystkich w tym nawet na prace jego ekscelencji Bednarza. I co więcej kibice maja prawo mieć własne oczekiwania transferowe również.

Błaszczykowski i Uche , ależ proszę bardzo, pytanie czy teraz można na takie zbiegi okoliczności liczyć (jakoś żaden z testowanych Bednarza nie zrobił podobnej kariery), otóż zamiast przypadku wolałbym sensownie i przemyślanie działającego dyr. sportowego coś czuje że nie tylko Ja...

Otóż różnica polega na tym że jeden piłkarzy obserwował, a drugi opiera się na przypadku, efekty były aż nadto widoczne. Stąd jeden dał nam Bitona a drugi Beto, jeden Meliksona , a drugi Jirska. Jeden miał sukcesy tak w PSV jak i w Wiśle, drugi lepiej przemilczeć...
Z wyrazami szacunku w ślepo ufającemu w JB. i jedynie słuszną linię naszej partii, … polecam ten tekst , Sz. @ panie Dudi http://www.weszlo.com/blog/17/812, miłej lektury, oraz więcej krytycyzmu wobec dokonań J.B, ale i własnej wszechwiedzy, pozdr.

darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Ze tak wspomnę ,gwoli prawdy,,,Maciek Zurawski przychodził jako gwiazda a prawie rok się ogarniał... bramki strzelał tylko z karnych. Więc róznie z tym jest..Moim zdaniem Honduranin to bardzo średni zawodnik i szybko dostosuje się do poziomu reszty... Obym sie mylił.:]
Ponieważ staram sie myśleć zawsze pozytywnie o Wiśle Kraków to ma nadzieje że się mylisz i będzie nasz nowy nabytek dobrym piłkarzem

A co do Żurawskiego , to dokładnie tak było jak piszesz. Stąd zamiast ciągłych wypożyczeń, lepsze są przemyślane i dobre transfery które z czasem dają pozytywne efekty. Tyle że u nas "tak krawiec kraje jak mu materiału staje", a że kasy na znaczące transfery tradycyjnie brak, stąd musimy jakoś i wypożyczeniami sklecać drużynę.
Ostatnio edytowane przez milosz : 07.06.2012 o godz. 14:06.
Odpowiedz cytując