milosz napisał(a):

Do wielbicieli Bednarza jeszcze taka prośba, niech ten wypożyczony piłkarz strzeli dla nas tyle co Biton, czyli zawodnik sprowadzony przez nielubianego tak przez was, Stana Valckx'a.
Dla przypomnienia statystyki Bitona: 11 bramek w lidze, 3 bramki w europejskich pucharach i 2 bramki w PP, razem 16 goli w jednym sezonie.
___
A co do potrzebnych wzmocnień to tu nic sie nie zmieniło, LO (dużo lepszy od Paljicia) , śr. pomocnik (lepszy od Jirsaka czy Nuneza) i skrzydłowy (lepszy od Kirma).
|
Widzisz, tutaj się różnimy, mistrzu słowa pisanego.

Nie jestem wielbicielem Bednarza, ani wielbicielem SV. Staram się być obiektywny i każdemu pracownikowi Wisły dać na starcie kredyt zaufania. W końcu jego sukces jest sukcesem Wisły, a na tym mi zależy. Niemniej, po 2 latach widzę dokąd doprowadziła Wisłę polityka transferowa w wykonaniu SV, a nie wiem (w przeciwieństwie do rozpłakanych użytkowników tego forum), dokąd doprowadzi polityka JB. Dlatego życzę mu powodzenia. Na razie widzę kilka dobrych ruchów (2 transfery, kilka wcześniejszych rozwiązań umów, co musi się łączyć z jakimiś oszczędnościami) i czekam na kolejne.
Widzę, że część z was byłaby zachwycona, gdyby Bednarz zawiódł i np. naściągał szrotu zza granicy, przepłacił ich kontrakty, a którym to piłkarzom nie chciałoby się grać w lidze... A, nie, to już zrobił Valckx.
Na razie jest u nas Głowa i liczę, że będą go omijać kontuzje, dzięki czemu to od niego będzie zaczynało się ustalanie składu Wisły. Mało tego, liczę, że dzięki niemu Uryga, czy Czekaj będą mieli dodatkowy bodziec do pracy i staną się lepszymi piłkarzami.
Jest Rommel, piłkarz reprezentacji olimpijskiej swojego kraju, jak wieść gminna niesie, ściągnięty za czapkę gruszek, z niską kwotą wykupienia (liczę, że to prawda). Jak dla mnie, idealny układ w przypadku młodego piłkarza.
Zobaczymy, co dalej. Jakich piłkarzy nam trzeba? Drogi miłoszu, w swojej nieskończonej wiedzy i rozpieszczeniu, racz zostawić to trenerowi i dyr. sportowemu.
Cytat:
|
Z tego co pamiętam to nawet na Cikosa nie starczyło, więc w sumie co za różnica
|
Fakt, w końcu Cikos po powrocie z wypożyczenia do Wisły został piłkarzem Realu Madryt. Taką perłę wypuściliśmy...
@ down
Lepsze przykłady piłkarzy wyciągniętych z kapelusza: Błaszczykowski i Uche.
Co do tego, że to nie transfer JB. Nawet jeśli, to ktoś mu, ....a, tego piłkarza polecił, tak? Tak samo, jak Valckxowi ktoś polecił Meliksona, Bitona i innych. Rozumiem, że dla was to przypadki są kompletnie różne, bo SV zawdzięcza to "znajomościom", a Bednarz... niewiadomo czemu, ślepemu fartowi, ale bądźcie w końcu poważni i przestańcie beczeć. Jak myślę, że już żadna bzdurna opinia mnie tutaj nie zaskoczy, to zaraz wjeżdża kolejny yntelygent z rewolucyjną tezą i zaczyna się od nowa.