Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2012, 21:35
Szpen napisał(a):Wyświetl post
1. hehe, dobry jestes. raz piszesz, ze moja opinia i zrodlo danych mozna sobie gdzies tam wszadzic, a z drugiej strony swoje dane traktujesz jako pewnik i poniej jeszcze dopisujesz ze te informacje sa scicle tajne.

Otoz moj drogi wislaku, jakbys zrobil tak jak cie prosilem i poczytalbys na forum skyscrpaercity, to nie jest blog!, to wiedzialby ze tam chlopaki daja relacje z godziny na godzine, wraz ze zdjeciami i newsami prosto z budowy. tacy sa zapalency, ze jezdza w te i z powrotem rowerami i wszystko monitoruja. A ty przyjmujesz jako pewnik swoje przemyslenia, nie maja zadnych do tego podstaw ani argumentow.

2. oddzielna sprawa jest twoje klamstwa. w swoim pierwszym poscie napisales wyraznie, ze ukladali SMA na mokra nawierzchnie bo przez ostatnie dni pada w wawie. a w drugim juz sie dokopujesz do podpbudowy. kiedy byla robiona podbudowa? 3 miesiece temu.

3. jezeli chodzi o zaklad. rzeczywiscie jest jak piszesz, opieralem sie na punkcie:

§1.1
Zakład polega na tym, aby wśród wskazanych 74 odcinków drogowych zaistniała sytuacja przerwania budowy z braku środków na co najmniej 3 odcinkach.

co nie zmienia faktu ze covec mozesz sobie wsadzic w buty, a nie na liste niezrealizowanych inwestycji.
ad1. No więc wychodzi na to że bojówka Tuska założyła krótkie majtki, wsiadła na rowery i postanowiła wieszczyć na na forum skyscrpaercity nasz narodowy sukces w postaci osiągnięcia "przejezdności" odcinka A2 pomiędzy Łodzią a Warszawą . A Szpenio prosi mnie o to abym śledził ten narodowy sukces na rzeczonym forum razem z nim! Wyjaśnij mi jeszcze prosze czy równie pilnie monitorują budowę A4
Szpenio naprawdę doceniam Twoje chęci ale uwierz mi że mam znacznie lepsze źródła informacji na temat A2 niż Twoi koledzy w przykrótkich majtkach . Wybacz ale licytywanie się Tobą na "wiarygodność" obraża moje poczucie smaku, dlatego pozostaje tylko poczekać do końca zimy i sprawdzić jakość "monitoringu" serwowanego nam na forum skyscrpaercity przez panów na rowerach .
ad2. A'propo kłamstw to zacytuj prosze te fragmenty moich postów w które potwierdzają to: "dopisujesz ze te informacje sa scicle tajne" , "napisales wyraznie, ze ukladali SMA na mokra nawierzchnie (...) a w drugim juz sie dokopujesz do podpbudowy" . Masz piękną okazję aby udowodnić że nie jesteś kłamczuszkiem.
ad3. I znowu nie masz racji Szpeniu . Patrz na to:
§3.2
Warunkiem koniecznym jest przerwanie budowy odcinka na czas nieokreślony, konieczność wybrania nowego wykonawcy robót i niemożność skończenia odcinka w bliżej określonej przyszłości zgodnej, bądź bliskiej informacjom zawartym w §2.1
Odcinki Covecu miały być oddane w maju. Tymczasem obecna wersja mówi że odbiór ostateczny (nie mówię o "przejezdności" z której śmieje się już cała Europa) nastąpi najwcześniej w październiku (pięć miesięcy po terminie). Pięć miesięcy to chyba nie jest "bliżej określona przyszłość" GDDKiA uznaje za taką (nie wyciągają konsekwencji jeśli opóźnienie mieści sie w tych granicach) 45 dni.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.06.2012 o godz. 01:20.