Wyświetl pojedynczy post
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2012, 18:38
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Lampard, Barry, Cahill, Walker - oto lista czterech nieobecnych wyłączonych z gry przez kontuzje w kadrze Anglików. Do tego na 2 mecze zawieszony jest Rooney. Zaczynam powoli żałować, że nie mamy reprezentacji Anglii w grupie. Do tego, awaryjny trener na kilka miesięcy przed turniejem. Mają szczęście Francuzi, Ukraińcy i Szwedzi, że Anglia jest w wielkich kłopotach.
Anglicy od lat mają kłopot, chciałbym jednak żeby to był wreszcie taki turniej gdzie ten zespół coś ugra. Tak na przekór temu, co ich spotyka - mogą spokojnie grać bez presji, bo nikt na nich nie stawia i kto wie, czy dzięki temu nie uzyskają dobrego wyniku. Fakt faktem, grupę mają podłą, gospodarze Ukraińcy, silna młoda Francja i zawsze niewygodna Szwecja. Życzyłbym sobie by z tej grupy wyszły Anglia i Ukraina, ale pewnie uda się ta sztuka Francuzom i Szwedom.

Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Selekcjoner Greków, Fernando Santos: - Dziękujemy za wszystkie pochlebne słowa i komplementy, jakie w ostatnim czasie otrzymaliśmy. Piłkarze na nie zasługują, bo muszą być optymistami przed turniejem. Chcemy znów przywrócić radość Grekom, choćby za pomocą piłki. Jesteśmy zespołem, który ciężko ograć. Zespołem, od którego... nie potrafię wskazać lepszych.

W piątek w okolicach 20:00 nie będzie miał z tym najmniejszych problemów.
Zazdroszczę tak optymistycznego oglądu na sytuację, ja osobiście nie mam przekonania i twierdzę iż możemy zakończyć to EURO na 3 meczach. Jedyne pozytywne aspekty, to przynajmniej wg tego, co pokazują media - dobra atmosfera w zespole. Tego brakowało na poprzednich turniejach, bo zawsze były jakieś kwasy. Co można powiedzieć o Smudzie to można, ale pozornie przygotował tę drużynę od strony mentalnej, zrobił takie powołania, że nie zanosi się na konflikty w zespole - jedyna taka newralgiczna pod względem i sportowym i mentalnym to lewa obrona. Reszta to pewniacy.
Odpowiedz cytując