wislak68 napisał(a):

ad1. No widzisz Szpeniu taka jest mędzy nami różnica: Ty piszesz opierając się o bloga a ja opierajac się o faty. A fakty są takie że cześć asflatu była układana przy padjącym deszczu co wyjdzie już w trakcie nadchodzącej zimy. Jeśli uważasz ze asfalt jest układany tylko jednym rozściełaczem (bo tak fachowo nazywa się to co Ty określasz "maszyną układajacą"; dodam też że rozkłada ona nie tylko warstwę ścieralną ale również podbudowę i warstę wiążacą) to jesteś w wielkim błędzie. W jeszcze większym błędzie jesteś sądząc że ktokolwiek pozwoli na to aby informacja o tym że asfalt układany jest w trakcie deszczu trafiła na forum publiczne. Być może nie masz tego świadomości ale jest to bardzo poważne przestępstwo budowlane za które grożą poważne sankcje.
Zarzucasz mi kłamstwo. Chcę zwrócić Twoją uwagę że sam rozpowszechniasz nieprawdziwe informacje czerpiąc je z blogu. I pewnie gdybym chciał się licytować też nazwałbym Cię kłmaczuszkiem (to zdrobnienie ze względu na to że Twój rozumek nie jest wiekszy niż u Kubusia Puchatka). Ale koń jaki jest i tak każdy widzi.
ad2. Miło mi że postanowiłeś wyrazić swoją opinię również na temat zakładu. Żeby jednak w zarodku zakończyć niepotrzebną dyskusję pozwolisz że zacytuję Ci punkt z regulaminu zaprponowanego przez kolegę emj10:
"§3.3
Warunkiem koniecznym jest przerwanie budowy odcinka, gdzie główną przyczyną jest braku środków po stronie GDDKiA, bądź wykonawcy robót. Inne przyczyny nie są brane pod uwagę"
|
hehe, dobry jestes. raz piszesz, ze moja opinia i zrodlo danych mozna sobie gdzies tam wszadzic, a z drugiej strony swoje dane traktujesz jako pewnik i poniej jeszcze dopisujesz ze te informacje sa scicle tajne.
Otoz moj drogi wislaku, jakbys zrobil tak jak cie prosilem i poczytalbys na forum skyscrpaercity, to nie jest blog!, to wiedzialby ze tam chlopaki daja relacje z godziny na godzine, wraz ze zdjeciami i newsami prosto z budowy. tacy sa zapalency, ze jezdza w te i z powrotem rowerami i wszystko monitoruja. A ty przyjmujesz jako pewnik swoje przemyslenia, nie maja zadnych do tego podstaw ani argumentow.
oddzielna sprawa jest twoje klamstwa. w swoim pierwszym poscie napisales wyraznie, ze ukladali SMA na mokra nawierzchnie bo przez ostatnie dni pada w wawie. a w drugim juz sie dokopujesz do podpbudowy. kiedy byla robiona podbudowa? 3 miesiece temu.
jezeli chodzi o zaklad. rzeczywiscie jest jak piszesz, opieralem sie na punkcie:
§1.1
Zakład polega na tym, aby wśród wskazanych 74 odcinków drogowych zaistniała sytuacja przerwania budowy z braku środków na co najmniej 3 odcinkach.
co nie zmienia faktu ze covec mozesz sobie wsadzic w buty, a nie na liste niezrealizowanych inwestycji.