AgresywnyChomik napisał(a):

|
Oboje jednak wiemy ze Cupial slucha podszeptow w sprawie zarzadzania klubem i mimo ze decyzje sa jego to jednak trzeba przyznac ze czesto sa niezrozumiale - to nie przypadek ze Wisla przez lata sie nie rozwija a Telefonika jednak jakos idzie od przodu
|
A co my tak naprawdę wiemy o tych decyzjach by uznać je za niezrozumiałe? Jakbyśmy wiedzieli tyle co np. Basałaj, to wtedy można by to jakoś sensownie ocenić. Tak naprawdę te nasze forumowe dyskusje o działaniu klubu to wymiana domysłów.
AgresywnyChomik napisał(a):

|
Ja uslyszalem ze Wisla moze miec problemy finansowe od pracownika klubu po raz pierwszy zaraz po meczu z Fulham w Londynie. Jezeli ja zwykly kibic slysze jakies plotki ze zrodla ktore jest w miare blisko to znaczy ze ci ktorzy sa w srodowisku wiedzieli o tym wczesniej. Anyway jak dla mnie dziwny zbieg okolicznosci ze sprawa ktora ciagla sie latami wlasnie "wyjasnila sie" w momencie kiedy jest to niezwykle na reke jak to ujales "GTW"
|
A czemu to byłoby komuś na rękę? Zakładasz, że Cupiał nie połapałby się, że straty związane z procesem ciągnącym się latami, to nie wina aktualnych pracowników? No bez przesady.
Po prostu Wiślak napisał(a):

|
Kiedy Cupiał przez te 15 lat zarządzania Wisłą pokazał, że rozumie jak osiągnąć zysk finansowy w sporcie?
|
Na jakiej podstawie twierdzisz, że rozumiesz to lepiej niż on?
Zdaje mi się, czy my jednak regularnie zmniejszamy zadłużenie względem TF, a nie stale zwiększamy?