Wyświetl pojedynczy post
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2012, 13:16
jova napisał(a):Wyświetl post
Racjonalne myślenie jest na tym forum niemodne. Lepiej wierzyć, że Cupiał nie zdawał sobie sprawy, że praca Valckxa przynosi mu zyski finansowe, zamiast strat, albo jeszcze lepiej - że spisek Grupy Trzymającej Władzę był w stanie przekonać go, że wielkie zyski, to tak naprawdę wielkie straty. Taki jest urok miliarderów rządzących wielkimi firmami - to idioci nie rozumiejący co to zysk finansowy.
Kiedy Cupiał przez te 15 lat zarządzania Wisłą pokazał, że rozumie jak osiągnąć zysk finansowy w sporcie? Hmm? Ile jego decyzji miało podłoże biznesowe, a ile emocjonalne? Zmienianie koncepcji funkcjonowania klubu średnio co 2 lata ma uzasadnienie biznesowe? Racjonalne? Bo o sportowe już nawet nie pytam... Co pozytywnego wnosi do funkcjonowania klubu Zdzisław Kapka i Krystian Rogala, że ciągle są w gronie osób darzonych przez niego zaufaniem? To są ludzie umiejący robić nowoczesny sportowy biznes i tworzyć profesjonalny klub?

Mam zakładać jak Ty, że w Wiśle nigdy nie było i nie ma wewnętrznej walki o władzę i wpływy u Cupiała? Mam udawać, że w codziennym funkcjonowaniu klubu nie ścierają się różne grupy interesów, bo tak wygodnie i "poprawnie politycznie"?

O czym świadczy regularne przywracanie wcześniej zwolnionych osób na przestrzeni lat? Smudy, Kasperczaka, Bednarza, Basłajai? Czy przypadkiem nie o tym, że Cupiał sam dochodził do wniosku, że podejmował poprzednie decyzje o dymisji ze złych pobudek? Bo na pewno nie o tym, że rozstania się z nimi miały z jego punktu widzenia uzasadnienie...

Tak, jest bardzo prawdopodobne, że Cupiał przerywając pracę Valckxa nie zdawał sobie sprawy, co traci, albo po prostu podjął ją przez pryzmat krótkoterminowej sytuacji, jak zwykle. Nigdy nie myślał o Wiśle długofalowo, dlaczego wiec teraz mam uznać, że nagle zaczął i z "długofalowych powodów" odsunął Valckxa?

Możesz sobie naiwnie w to wierzyć. Ja nie wierzę.
Odpowiedz cytując