Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2012, 12:24
Żeby ułatwić życie Panom wislak68 i Siwy_89, a także całemu towarzystwu żądnemu krwi i ofiar wkleję całą moją korespondencję z tymi osobami jaka miała miejsce od przełomu 2010 i 2011 roku. Robię to prewencyjnie na przyszłość, tak aby raz na zawsze rozwiać wszelkie niejasności dotyczące przebiegu oraz sformułowanych przeze mnie zasad zakładu, które pojawiły się w tym temacie w ostatnich tygodniach o czymś świadczy spamowanie mojego nicka na potęgę. Nie ważne.

Dnia 14.01.2010 wysłałem dwie identyczne wiadomości.
Adresat: wislak68 - godz. 23:16
Adresat: Siwy_89 - godz. 23:18

Cytat:
Każdemu przesyłam tą samą wiadomość. W razie pytań, bądź wątpliwości do tego co jest napisane poniżej proszę pisać na priv. Całość zostanie opublikowana najprawdopodobniej jutro.

Zasady „zakładu drogowego” pomiędzy użytkownikami Siwy_89 i wislak68 by emj10.

Słowem wstępu napiszę od siebie tyle, że czuję się wyróżniony mogąc sporządzać te raporty kwartalne, stąd mam nadzieję, że okażę się sprawiedliwym i bezstronnym arbitrem tego zakładu.

Jednak przejdźmy do rzeczy. Najpierw powołam się na cytaty ze stron 379 i 380 będące bezpośrednim zarzewiem sporu, dlatego mam je za jedyną i wyłączną wykładnię traktującą na temat zakładu.

Strona 379

30.12.2010, 00:48
Siwy_89 napisał(a):
W sumie 74 odcinki dróg, które aktualnie są w budowie. Jeśli przerwą budowę na trzech odcinkach z powodu braku środków, to wygrałeś, ok?
Do tego lista 74 odcinków

30.12.2010, 09:20
wislak68 napisał(a):
Innymi słowy zawężasz warunki tylko do tych projektów które są już obecnie realizowane (jeszcze inaczej: eliminujesz z zakładu te projekty które zostaną rozpoczęte po 2010). Dodatkowo proponujesz aby przerwanie prac dotyczyło conajmniej 3 budów (a dlaczego nie jednej albo dwóch?).
30.12.2010, 14:40
Siwy_89 napisał(a):
Nie wiem, jakie inwestycje rozpoczną po roku 2010, także w ciemno się zakładać na przyszłość nie będę. 3 budowy na 74 to około 4%, także 96% odcinków musi zostać oddanych do użytku. Moim zdaniem dość uczciwy zakład...
orzekam, co następuje:

§1.1
Zakład polega na tym, aby wśród wskazanych 74 odcinków drogowych zaistniała sytuacja przerwania budowy z braku środków na co najmniej 3 odcinkach.

§1.2
Znaczenie ww. treści zakładu jest takie, że jeśli zostanie przerwanych od 0 do 2 odcinków to zwycięzcą zakładu zostaje Siwy_89. Jeśli jednak przerwanych zostanie 3 lub więcej odcinków to zwycięstwo przypada userowi wislak68.

§2.1
Lista 74 odcinków z komentarza usera Siwy_89 z 30.12.2010, 00:48 jest ostateczna i wiążąca.

§2.2
Każdy odcinek traktowany jest jako jedność i przerwanie jednego odcinka oznaczonego konkretną liczbą kilometrów oznacza spełnienie 1/3 warunków zakładu.

§3.1
Odcinek zostaje uznany za przerwany z braku środków, gdy jednocześnie spełnione zostaną dwa warunki: konieczny i dostateczny.

§3.2
Warunkiem koniecznym jest przerwanie budowy odcinka na czas nieokreślony, konieczność wybrania nowego wykonawcy robót i niemożność skończenia odcinka w bliżej określonej przyszłości zgodnej, bądź bliskiej informacjom zawartym w §2.1

§3.3
Warunkiem koniecznym jest przerwanie budowy odcinka, gdzie główną przyczyną jest braku środków po stronie GDDKiA, bądź wykonawcy robót. Inne przyczyny nie są brane pod uwagę.

§4.1
Arbiter rozstrzyga wszystkie spory i nieporozumienia w trakcie trwania zakładu.

§4.2
Każdy z uczestników może złożyć w dowolnym momencie zażalenie ws. danej decyzji arbitra. Czas rozpatrzenia zażalenia wynosi 7 dni. Nie ma od niego odwołania.

§4.3
Arbiter wskazuje ostatecznego zwycięzcę zakładu. Od tego werdyktu nie przysługuje żadnej ze stron odwołanie. Na tym kończy się funkcja arbitra.

§5.1
Nagroda zostaje ustalona między stronami zakładu bez udziału arbitra.

§5.2
Nagroda zostaje przyznana wskazanemu przez arbitra zwycięzcy. Przekazanie nagrody odbywa się w trybie bilateralnym i niejawnym między stronami zakładu bez żadnego udziału arbitra
.

Następnie otrzymałe dwie odpowiedzi.

Nadawca: wislak68 - dnia 15.04.2011 o godz. 0:07

Cytat:
Witam,
Co do zasady pasi. Zwracam jednak uwagę na kilka spraw:
1. art. 3.2 i 3.3 określają oba warunki konieczne. O ile dobrze rozumiem intencje jeden z nich pwinien być wystarczający.
2. art. 3.3 określenie "braku środków po stronie GDDKiA" jest nie do końca precyzyjne (czego dowodzi polemika pomiędzy mną a Siwym na forum przy dyskusji o zawieszeniu robót na jednym z odcinków autostrady). Albo próbujemy to doprecyzować albo akceptujemy ten brak precyzji i zdajemy się na osąd arbitra.
3. art. 3.3 stwierdzenie: "bliżej określonej przyszłości zgodnej, bądź bliskiej informacjom zawartym w §2.1" jest również niewystarczająco precyzyjne. Uważam że powinniśmy przyjąć że jeśli z "braku środków" (o spełnieniu tego warunku decyduje arbiter) zostanie przekroczony termin podany w pierwotnym zestawieniu należy uznać że "odcinek został przerwany".

PS: jest mi również bardzo miło że będę się mógł bawić zakładem w tak zacnym towarzystwie .
Pzdr.
Nadawca: Siwy_89 - dnia 23.04.2011 o godz. 13:41

Cytat:
pełny profesjonalizm z twojej strony widzę ;-)

i jak tam z tym raportem? gotowy? ;-)

W czerwcu 2011 została przeprowadzona krótka wymiana zdań na temat raportu.

Nadawca: wislak68 - dnia 03.06.2011 o godz. 01:10

Cytat:
Jak się ma raport o drogach Bo coś wygląda na to że kolega Siwy przegrywa z kretesem.
Moja odpowiedź była następująca.

Adresat: wislak68 - dnia 03.06.2011 o godz. 10:29

Cytat:
wislak68 napisał(a):
Jak się ma raport o drogach Bo coś wygląda na to że kolega Siwy przegrywa z kretesem.
A długa historia. Został na laptopie, którego oddałem do serwisu, a tam zrobili mi format obu dysków...

Robię teraz nowy od początku i będzie to raczej raport półroczny, choć może już końcowy jak tak dalej pójdą sprawy z Chińczykami
Krótka odpowiedź.

Nadawca - wislak68 - dnia 03.06.2011 o godz. 11:49

Cytat:
Czekamy

Jeszcze na dokładkę dwie wiadomości z października ubiegłego roku.

Nadawca: Siwy_89 - dnia 07.10.2011 o godz. 22:46

Cytat:
Hej,

mogłbyś mi wysłać ten raport, bo jutro wyjeżdzam na dłuższy okres, a z chęcią bym się dowiedział, gdzie przerwano/nie przerwano budów.

z gory dzieki, pa pa

Nadawca: Siwy_89 - dnia 24.10.2011 o godz. 01:07
Cytat:
Co z tym raportem?

Jak tam te drogi idą? Brakło kasy? Ostatnio nie mam czasu sie zajmowac, a podobno miales juz gotowy raport ;]

pozdro
Tak wygląda całość korespondencji na linii emj10 - wislak68 oraz emj10-Siwy_89 dotyczących tematyki zakładu. Tyle mam do dodania w kwestiach technicznych, jak i merytorycznych.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.06.2012 o godz. 12:50.