|
Senior Member
|
|
Grantar napisał(a): 
|
Myślę że Walxc jest profesjonalistą, ale nawet takim gościom nie zawsze się udaje.
|
A kto to jest "Walxc" ? No tak jak myślałem , niektórzy zwyczajnie nie wiedza o czym i o kim piszą.
Otóż Valckx miał tak sukcesy w PSV (mistrzostwa Holandii i LM), jak i w Wiśle ( MP2011 w pół roku praktycznie bo przejęta drużyna była w rozsypce, oraz najlepszy wynik od 9 lat w europejskich pucharach jest faktem), a reszta twojego wywodu to same banały lub fasmantagorie nie warte czytania. A co do meritum to użytkownik Po prostu Wiślak Cie zwyczajnie "zatopił".
Na koniec powtórzę że rzecz nie dotyczy, oceny Stana, który robił błędy, ale per salto należy jego pracę ocenić pozytywnie, rzecz dotyczy tego , że kilku użytkowników boi sie otwarcia na świat zachodni jak "diabeł święconej wody" i wolą tkwić w miernym polskim, piłkarskim grajdołku.
________
Jednak głównym problemem, naszej Wisły Kraków jest to, że z całym szacunkiem dla naszego sponsora i będąc wdzięcznym mu za MP i emocje w pucharach europejskich, brak tego co dla naszego klubu jest właściwą perspektywa rozwoju, a mianowicie stabilność i budowa solidnych podstaw w jego rozwoju w kontekście infrastruktury i szkolenia młodzieży i spójnej wizji rozwoju klubu z dłuższym okresem pracy danym naszym trenerom, czy dyr.sp. Pomysł z wątkiem holenderskim dla mnie powinien być koncepcją strategiczną, bo zawsze można wymienić trenera na lepszego (byłem zwolennikiem zastąpienia RM lepszym trenerem zagranicznym), a można poszukać innego dyr. sportowego z podobnym doświadczeniem co Stan (choć akurat za jego pozostaniem optowałem), niestety nasz sponsor i to doceniając wszystko co dla nas zrobił, nie chce żadnej strategii, ma być tylko taktyka, szybkie doraźne zmiany, pod szybkie natychmiastowe wręcz wyniki, a jak ich brak , to ..kolejna zmiana. Cóż taki nasz los, bo taka wola bosa.
_________
Odniosę jeszcze do bzdurnego postu post-u pod moim, ta "największa kompromitacja w erze telefoniki według Ciebie pan Dudi to ...najlepszy wynik w europejskich pucharach od 9 lat , jeśli to prawda, no to jednak masz coś nierówno pod sufitem ...Zaś 7 miejsce w lidze to juz idzie na konto Probierza z Bednarzem w większym stopniu niż Ci sie wydaje.
Co do wątku politycznego to zwolennikiem Pana Tuska nie jestem, ale też daleko mi do zamykania Polski przed światem zewnętrznym, w tym i Wisły Kraków, zwłaszcza że piłka na zachodzi pod każdym względem jest zwyczajnie lepsza. Nie ma tu przypadku że nasza kadra narodowa opiera się na piłkarzach grających w ligach zagranicznych, choć pewnie Pan Smuda z kilkoma nieco przesadził, ale to już inny wątek.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.06.2012 o godz. 15:19.
|
|