Wyświetl pojedynczy post
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2012, 20:50
Cytat:
Dokładnie. Też nie jestem fanem Bednarza, ani Valcxa. Po prostu denerwuje mnie jechanie po nim i wywyższanie Stana.
Nikt nie wywyższa Valckxa. Zestawia się tylko ich dokonania i strategię działania. To mówi dostatecznie mocno samo za siebie. Z jednej strony klęska w Europie, z drugiej wielki sukces w LE, obojętnie jak bardzo dla niektórych fartowny. Z jednej kretyńskie testy i nieporadność w kontraktowaniu potrzebnych zawodników, z drugiej scouting. Z jednej same nieudane transfery poza Marcelo i ewentualnie Diazem, z drugiej większość udanych dających wynik i wzmocnienie zespołu (Melikson, Iliev, Pareiko, Genkow, Biton który przecież się bardzo przydał, Chavez – wykup, Jovanovic). Z jednej olewanie młodych i szkolenia (bo Bednarz ani wcześniej, ani teraz nic z nim nie robił i robić nie ma zamiaru), z drugiej zatrudnianie osób do szkolenia młodych i dążenie do budowy Akademi. Z jednej strategia oparta jedynie na cięciach, z drugiej na inwestycjach. Z jednego klub się zwijał, za drugiego rozwijał.

Valckxa nikt nie musi wywyższać. Fakty robią to wystarczająco mocno.

Cytat:
Ten wielki menedżer zostawił po sobie drużynę bez perspektyw.
Zostawił po sobie drużynę, która już pokazała, że potrafi zdobyć MP i godnie zagrać w Europie. Nie było powodów, dla których i w przyszłości nie mogło być podobnie, nawet jeśli nie zostaliby wykupieni wszyscy wypożyczeni zawodnicy. Gdyby pozwolono mu normalnie pracować, koniec sezonu mógł być zupełnie inny.

Cytat:
Drużynę zbudowaną na piłkarzach, którzy albo odejdą po sezonie bo nie stać nas na ich wykup, albo odejdą bo są bardzo słabi, a zarabiają kokosy.
Wymień zawodników Wisły, którzy rzeczywiście zarabiają dużo więcej niż inni polscy ligowcy z czołowych klubów, te” kokosy” i udowodnij, że tak jest. Jeśli nie potrafisz, otwarcie zarzucam Ci kłamstwo.

Cytat:
To jest skandal, że w drużynie budowanej rzekomo na lata najmłodszy piłkarz mający szansę na regularne występy ma aż 24 lata. To, że w Apoelu to wypaliło nie oznacza, że u nas to miało rację bytu.
To nie jest żaden skandal, a często spotykana norma. Kluby tureckie gdy miały swój najlepszy okres w Europie bazowały na jeszcze wyższej średniej wieku. Podobnie kluby cypryjskie.

Cytat:
Tak, jego drużyna wywalczyła mistrzostwo Polski oraz wyszła z grupy LE. Jednak nie dlatego, że była to mądrze budowana silna drużyna, ale dlatego, że miała słabych rywali w lidze i dużo szczęścia.
Ligi i awansu z fazy grupowej nie wygrywa się wyłącznie dzięki szczęściu i słabości rywali. Wisła miała świetny bilans meczów w Europie – 5 zwycięstw w kw. do LM, trzy w fazie grupowej LE. Było to więcej, niż potrafił ugrać np.: taki Fulham. I nie liczy się wrażenie artystyczne, subiektywne, tylko obiektywny wynik.

Cytat:
Legia nie ma wybitnego holenderskiego menedżera, a jakimś cudem ma perspektywiczną drużynę oraz osiągnęła podobny wynik w pucharach, za który tak kochacie naszego menedżera.
A to Legia dorzuciła dodatkowo do tego MP w minionym sezonie? Jaki dług wewnętrzny ma Legia? Ile lat tam funkcjonuje Akademia, której Valckx tutaj nie miał? Pomyśl trochę, zanim coś napiszesz.

Cytat:
A Bednarz? Dwa mistrzostwa Polski za jego kadencji.
Których nie udało się przekuć na nic więcej. Też mógłbym napisać, że odniesione np.: dzięki słabości rywali i szczęściu, po fatalnej grze i paru kompromitacjach z ligowymi outsiderami, ale nie będę się zniżał do twojego poziomu.

Cytat:
Jaliens popełniał gorsze błędy od krytykowanego zawsze i wszędzie Kowalskiego, Nunez poza aktorstwem nie pokazał, aby był lepszy od Mączyńskiego. Lamey z kolei z przodu ciekawie, ale z tyłu nie był lepszy od Czikosza. Do Genkova nic nie mam, ale nie to nie jest następca Brożka. Udał mu się tak naprawdę tylko transfer Meliksona. Jovanović jest co najwyżej solidny.
Nieprawda.

Cytat:
Stan nie wiedział rzekomo kto to Michał Chrapek. No, ale kto to Nunez, grający na drugim końcu świata niewyróżniający się pomocnik, wiedział.
I co z tego? A kimże jest i co sobą sportowo znaczy Chrapek, by miał go znać? Kolejny nasz słaby wypożyczony zawodnik bez odpowiedniej wartości.

Cytat:
Nie no .... rozwalasz mnie .... Ty to piszesz poważnie
Jeśli uważasz że wszystkie profesjonalne kluby stawiają na obcokrajowców to gratuluje ...
Poprawa szkolenia ....... ? po czym to poznałeś ?
Wymiana słabszych zawodników na coraz lepszych ...... nie osłabiaj ... jeden Melikson za 2 lata no i oczywiście twój idol Jaliens .... dla mnie największa porażka transferowa ostatnich 2 lat.
Reasumując: ja potrzebuję "udowodnienia"
Czy profesjonale kluby stawiają na obcokrajowców? Sprawdź sobie kadry tych zespołów – poza jednym Atletic Bilbao zapewniam że tak Oczywiście nie tylko i nie wyłącznie na nich, tak jak i Wisła nie opierała się tylko i wyłącznie na nich (np.: Wilk, Małecki, Garguła)

Zatrudnianie nowych szkoleniowców do grup młodzieżowych ma służyć poprawie szkolenia, a nie odwrotnie.

Melikson, Pareiko, Genkow, Iliev nie przychodzili do Wisły w miejsce jeszcze lepszych piłkarzy na swoich pozycjach. I to przy całym szacunku dla Pawła Brożka.

Cytat:
Brakuje mi jeszcze, do tego spisku "złych mocy" .... smoleńskiej mgły .....
To już Twój problem.

Cytat:
Wytłumacz mi jak ci "profesjonalni" piłkarze przestali grać po wypowiedziach Bednarza?

Przecież wszyscy widzieliśmy jak. I weź sobie przeczytaj obojętnie jaką książkę z psychologii sportu, to zrozumiesz. A jak nie zrozumiesz, to zastanów się odrobine, dlaczego na całym świecie w analogicznych sytuacjach nikt nie postępuje tak jak Bednarz.

Cytat:
Jakoś się to chyba nie zbilansowało ...... (z tego co można się domyślać ).
Wykaż to. Proszę o liczby, jednoznacznie pokazujące że Wisła wydała na utrzymanie zawodników sprowadzonych przez Valcxa więcej, niż pozyskała za sprawą ich gry w lidze i pucharach. Bez nich Twoje osądy w tej materii są po prostu gó…o warte.

Cytat:
Bo koszty były wyższe (tak sądzę) a efekty ... podobne
Wykaż to. Potrafisz? Tylko „trollujesz”.

Cytat:
kilku ? ...... wymień dwóch
Melikson, Pareiko, Genkow, Iliev. Masz nawet czterech.

Cytat:
to dlaczego jest tak źle z kasą
Zapewne dlatego, że dzięki wiosennym posunięciom Bednarza drużyna nie załapała się teraz do pucharów. Zresztą, czy naprawdę jest źle z kasą, to się dopiero okaże.
Odpowiedz cytując