Nie no .... rozwalasz mnie .... Ty to piszesz poważnie

Jeśli uważasz że wszystkie profesjonalne kluby stawiają na obcokrajowców to gratuluje ...
Poprawa szkolenia .......

? po czym to poznałeś ?
Wymiana słabszych zawodników na coraz lepszych ...... nie osłabiaj ... jeden Melikson za 2 lata no i oczywiście twój idol Jaliens .... dla mnie największa porażka transferowa ostatnich 2 lat.
Reasumując: ja potrzebuję "udowodnienia"
Po prostu Wiślak napisał(a):

|
A czy ta droga ma w Polsce wrogów, godziła w interesy polskich działaczy i menadżerów? Oczywiście, najlepszym dowodem słynne wypowiedzi Piechnicznka. W strategii postępowania Valckxa nie było miejsca na chore testy, kombinacje z polskimi działaczami, przepłacanie za krajowe półprodukty piłkarskie, a ludzie typu Bednarza pozostawali na bezrobociu. Natomiast posłuch, który mają u Cupiała Rogala z Kapką jest znany od dawna.
|
Brakuje mi jeszcze, do tego spisku "złych mocy" .... smoleńskiej mgły .....

Nie, no jasne, to przecież Valckx rozwalił wiosną drużynę i motywację zawodników kretyńskimi wypowiedziami. Jeszcze wszystko było do wygrania, a Bednarz im zakomunikował, że w nowym sezonie nie będzie dla nich miejsca bo będzie inna polityka kadrowa, a Wisła bardziej polska. Ogłosił wizję bankructwa, drakońskich cieć kontraktów, obwieścił o problemach finansowych i o prawdopodobnej zmianie celów sportowych na przyszły sezon.
Pomogło, no nie?
Widzieliśmy wszyscy, jaki był efekt, więc nie wysilaj się w zacieraniu rzeczywistości. Takie skandaliczne i nieprofesjonalne zachowania są bez znaczenia jedynie w umysłach kompletnych naiwniaków lub sportowych ignorantów.
Słaba wiosna to przede wszystkim wina Bednarza, to jemu zawdzięczamy brak motywacji piłkarzy, a w dalszej kolejności licznym zmianom trenerskim. Bednarz, jako szef pionu sportowego, ponosi pełną odpowiedzialność za rezultat rundy wiosennej.
W sporcie nie istnieje pojęcie obowiązku.
|
Wytłumacz mi jak ci "profesjonalni" piłkarze przestali grać po wypowiedziach Bednarza ?
Piłkarze z charakterem powinni grać do końca:
- bo są premie (kasa),
- bo można znaleźć po sezonie lepszy klub
- bo ambicjonalnie można udowodnić że Bednarz się myli
- bo jest coś takiego jak rzetelne podchodzenie do obowiązków (a czym wspominasz przypadkowo)

...wypożyczenia opłaciły się sportowo (wynik w Europie, spłacający je),
.... kontrakty nie były ponad możliwości finansowe, bo uzyskały akceptację osób dbających o budżet
|
Jakoś się to chyba nie zbilansowało ...... (z tego co można się domyślać ).

słuszne odsunięcie od żłoba polskich menadżerów liczących na przepłacanie za ich produkty – dlaczego mam tego żałować i mieć pretensje do Valckxa?
|
Bo koszty były wyższe (tak sądzę) a efekty ... podobne

- Za kadencji Bednarza były 2 MP

|
- historyczny sukces w LE (po raz pierwszy w historii Wisła wyszła z fazy grupowej),
|
- fuksa w tym trochę było ... przyznaj

|
- kilku świetnych zawodników, scouting,
|
kilku ? ...... wymień dwóch

|
- nieco poprawione szkolenie (Lis),
|

? to jakiś mistrz