Wyświetl pojedynczy post
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2012, 18:19
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
Czyli potrzebujesz „udowodnienia”, że droga, którą postępował Valckx: rozwoju scoutingu, poprawiania szkolenia, wymiany słabszych zawodników na coraz lepszych, stawiania na obcokrajowców itd. jest długofalowo skuteczną strategią odnoszenia sukcesu w futbolu? Tak postępują niemal wszystkie profesjonalne kluby świata, nie tylko na zachodzie i nie tylko PSV - potrzebujesz dowodu, iż są to kluby które odniosły sukces, najlepsze, najstabilniejsze? Gratuluję
Nie no .... rozwalasz mnie .... Ty to piszesz poważnie
Jeśli uważasz że wszystkie profesjonalne kluby stawiają na obcokrajowców to gratuluje ...
Poprawa szkolenia ....... ? po czym to poznałeś ?
Wymiana słabszych zawodników na coraz lepszych ...... nie osłabiaj ... jeden Melikson za 2 lata no i oczywiście twój idol Jaliens .... dla mnie największa porażka transferowa ostatnich 2 lat.
Reasumując: ja potrzebuję "udowodnienia"

A czy ta droga ma w Polsce wrogów, godziła w interesy polskich działaczy i menadżerów? Oczywiście, najlepszym dowodem słynne wypowiedzi Piechnicznka. W strategii postępowania Valckxa nie było miejsca na chore testy, kombinacje z polskimi działaczami, przepłacanie za krajowe półprodukty piłkarskie, a ludzie typu Bednarza pozostawali na bezrobociu. Natomiast posłuch, który mają u Cupiała Rogala z Kapką jest znany od dawna.
Brakuje mi jeszcze, do tego spisku "złych mocy" .... smoleńskiej mgły .....

Nie, no jasne, to przecież Valckx rozwalił wiosną drużynę i motywację zawodników kretyńskimi wypowiedziami. Jeszcze wszystko było do wygrania, a Bednarz im zakomunikował, że w nowym sezonie nie będzie dla nich miejsca bo będzie inna polityka kadrowa, a Wisła bardziej polska. Ogłosił wizję bankructwa, drakońskich cieć kontraktów, obwieścił o problemach finansowych i o prawdopodobnej zmianie celów sportowych na przyszły sezon.
Pomogło, no nie?
Widzieliśmy wszyscy, jaki był efekt, więc nie wysilaj się w zacieraniu rzeczywistości. Takie skandaliczne i nieprofesjonalne zachowania są bez znaczenia jedynie w umysłach kompletnych naiwniaków lub sportowych ignorantów.
Słaba wiosna to przede wszystkim wina Bednarza, to jemu zawdzięczamy brak motywacji piłkarzy, a w dalszej kolejności licznym zmianom trenerskim. Bednarz, jako szef pionu sportowego, ponosi pełną odpowiedzialność za rezultat rundy wiosennej.
W sporcie nie istnieje pojęcie obowiązku.
Wytłumacz mi jak ci "profesjonalni" piłkarze przestali grać po wypowiedziach Bednarza ?
Piłkarze z charakterem powinni grać do końca:
- bo są premie (kasa),
- bo można znaleźć po sezonie lepszy klub
- bo ambicjonalnie można udowodnić że Bednarz się myli
- bo jest coś takiego jak rzetelne podchodzenie do obowiązków (a czym wspominasz przypadkowo)
...wypożyczenia opłaciły się sportowo (wynik w Europie, spłacający je),
.... kontrakty nie były ponad możliwości finansowe, bo uzyskały akceptację osób dbających o budżet
Jakoś się to chyba nie zbilansowało ...... (z tego co można się domyślać ).

słuszne odsunięcie od żłoba polskich menadżerów liczących na przepłacanie za ich produkty – dlaczego mam tego żałować i mieć pretensje do Valckxa?
Bo koszty były wyższe (tak sądzę) a efekty ... podobne

- Tytuł MP
- Za kadencji Bednarza były 2 MP

- historyczny sukces w LE (po raz pierwszy w historii Wisła wyszła z fazy grupowej),
- fuksa w tym trochę było ... przyznaj

- kilku świetnych zawodników, scouting,
kilku ? ...... wymień dwóch

- nieco poprawione szkolenie (Lis),
? to jakiś mistrz ? no być może... ale skąd wiesz że szkolenie lepsze

- ogromne pieniądze z LE i kw. LM, które w tym roku wypłaci Wiśle UEFA
- to dlaczego jest tak źle z kasą
Ostatnio edytowane przez Grantar : 01.06.2012 o godz. 19:31.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując