Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2012, 18:12
szprotson napisał(a):Wyświetl post
No tak czyli mieliśmy kure znoszącą złote jajka, ale jej nie chcieliśy bo miała zły kolor.
Dlaczego Valcxa zwolnili z PSV ? Kure znoszącą złote jajka ? No ale teraz to pewnie pójdzie do City bo Oni mają długi a ze S.V. jest gwarantem sukcesu i stabilizacji jak napisałeś, to na bank tam powinien trafić.

Nie jestem fanem Bednarza czy przeciwnikiem Valcxa. Po prostu dyr.sportowym rozliczam po tym co po sobie zostawi.
Dokładnie. Też nie jestem fanem Bednarza, ani Valcxa. Po prostu denerwuje mnie jechanie po nim i wywyższanie Stana. Ten wielki menedżer zostawił po sobie drużynę bez perspektyw. Drużynę zbudowaną na piłkarzach, którzy albo odejdą po sezonie bo nie stać nas na ich wykup, albo odejdą bo są bardzo słabi, a zarabiają kokosy. To jest skandal, że w drużynie budowanej rzekomo na lata najmłodszy piłkarz mający szansę na regularne występy ma aż 24 lata. To, że w Apoelu to wypaliło nie oznacza, że u nas to miało rację bytu. U nas lepsza była droga BATE Boryszów jeżeli już mamy od kogoś brać wizję na sukces.

Tak, jego drużyna wywalczyła mistrzostwo Polski oraz wyszła z grupy LE. Jednak nie dlatego, że była to mądrze budowana silna drużyna, ale dlatego, że miała słabych rywali w lidze i dużo szczęścia. Ludzie, wyszliśmy z grupy z bilansem bramek 8:13! Ba, z każdą z drużyn mieliśmy gorszy bilans meczów bezpośrednich! I to jest argument za naszą potęgą i geniuszu budowniczego . Legia nie ma wybitnego holenderskiego menedżera, a jakimś cudem ma perspektywiczną drużynę oraz osiągnęła podobny wynik w pucharach, za który tak kochacie naszego menedżera. A Bednarz? Dwa mistrzostwa Polski za jego kadencji. Owszem była kompromitacja z Levadią, ale przypomnijmy sobie jak lekceważąco podszedł Skorża do tego dwumeczu - przygotował drużynę na 4. rundę el. LM. W czasie, w którym się miała ta runda odbyć Wisła grała naprawdę dobrze - osiągnęła apogeum formy. Sezon wcześniej za przeciwników miała Barcelonę i Tottenham. No tak wstyd odpaść z Barceloną i Tottenhamem. Wielka drużyna zbudowana przed Stana uległa takim tuzom jak Cracovia, Podbeskidzie, Górnik Zabrze, Korona Kielce, czy Ruch Chorzów. Jaliens popełniał gorsze błędy od krytykowanego zawsze i wszędzie Kowalskiego, Nunez poza aktorstwem nie pokazał, aby był lepszy od Mączyńskiego. Lamey z kolei z przodu ciekawie, ale z tyłu nie był lepszy od Czikosza. Do Genkova nic nie mam, ale nie to nie jest następca Brożka. Udał mu się tak naprawdę tylko transfer Meliksona. Jovanović jest co najwyżej solidny.

Stan nie wiedział rzekomo kto to Michał Chrapek. No, ale kto to Nunez, grający na drugim końcu świata niewyróżniający się pomocnik, wiedział.
Odpowiedz cytując