Wyświetl pojedynczy post
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2012, 17:29
szprotson napisał(a):Wyświetl post
No tak czyli mieliśmy kure znoszącą złote jajka, ale jej nie chcieliśy bo miała zły kolor.
Dlaczego Valcxa zwolnili z PSV ? Kure znoszącą złote jajka ? No ale teraz to pewnie pójdzie do City bo Oni mają długi a ze S.V. jest gwarantem sukcesu i stabilizacji jak napisałeś, to na bank tam powinien trafić.

Nie jestem fanem Bednarza czy przeciwnikiem Valcxa. Po prostu dyr.sportowym rozliczam po tym co po sobie zostawi.
Mieliśmy człowieka, który po prostu wiedział, co trzeba robić by długofalowo odnosić sukcesy i dążył do tego na tyle, na ile miał środków.

Jeśli chcesz, dobra, zatem rozliczajmy dyrektorów za to, co po sobie zostawiają.

Który dyrektor sportowy pracujący dotychczas w Polsce zostawił po sobie więcej niż Valckx? Mistrzostwo Polski, wyjście z fazy grupowej LE, kilku bardzo cennych zawodników z własnych transferów (Melikson, Genkow, Iliev, Pareiko, Chavez, być może Jovanovic?), scouting, dodatkowych trenerów w grupach młodzieżowych, ponad 4 mln Euro od UEFA? Mało? Bardzo jestem ciekaw ilu takich znajdziesz i ilu zrobiłoby więcej od Valckxa mając do dyspozycji te skromne środki, które mu dano.

Wbrew pozorom, nie jestem żadnym wielbicielem Holendra. Ale denerwuje mnie nowa moda na umniejszanie oczywistych zasług i dokonań Valckxa, wytworzona w ostatnim czasie.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 01.06.2012 o godz. 17:32.
Odpowiedz cytując