szprotson napisał(a):

No tak czyli mieliśmy kure znoszącą złote jajka, ale jej nie chcieliśy bo miała zły kolor.
Dlaczego Valcxa zwolnili z PSV ? Kure znoszącą złote jajka ? No ale teraz to pewnie pójdzie do City bo Oni mają długi a ze S.V. jest gwarantem sukcesu i stabilizacji jak napisałeś, to na bank tam powinien trafić.
Nie jestem fanem Bednarza czy przeciwnikiem Valcxa. Po prostu dyr.sportowym rozliczam po tym co po sobie zostawi.
|
Mieliśmy człowieka, który po prostu wiedział, co trzeba robić by długofalowo odnosić sukcesy i dążył do tego na tyle, na ile miał środków.
Jeśli chcesz, dobra, zatem rozliczajmy dyrektorów za to, co po sobie zostawiają.
Który dyrektor sportowy pracujący dotychczas w Polsce zostawił po sobie więcej niż Valckx? Mistrzostwo Polski, wyjście z fazy grupowej LE, kilku bardzo cennych zawodników z własnych transferów (Melikson, Genkow, Iliev, Pareiko, Chavez, być może Jovanovic?), scouting, dodatkowych trenerów w grupach młodzieżowych, ponad 4 mln Euro od UEFA? Mało? Bardzo jestem ciekaw ilu takich znajdziesz i ilu zrobiłoby więcej od Valckxa mając do dyspozycji te skromne środki, które mu dano.
Wbrew pozorom, nie jestem żadnym wielbicielem Holendra. Ale denerwuje mnie nowa moda na umniejszanie oczywistych zasług i dokonań Valckxa, wytworzona w ostatnim czasie.