FraMat napisał(a):

FraMat napisał(a):

e no? a jak ktoś płaci za canal+?
|
Kurcze też, mój błąd, każdy kto ogląda mecze ... wspiera Wisłę, choćby niechcąco ...
.
Kasa z telewizji to jedno, ale w sumie każdy kto ogląda jakiekolwiek mecze nakręca jej koniunkturę, nawet jak nie ogląda ale pisze w sposób kontrowersyjny w netcie (jak thechris właśnie, który nie potrafi używać argumentów merytorycznych tylko próbuje absolutnie wszystkich i to dość nieudolnie obrażać, kibiców Wisły też, ale i piłkarzy Wisły i to absolutnie wszystkich, a co do gimnazjum, niestety młodość u mnie już dawno przeminęła, do gimnazjum nigdy nie chodziłem, szkoła średnia i dalsza edukacja na studiach, cóż ….w moich młodych czasach, zwyczajnie nie było gimnazjum, tyle OT.) na temat piłki nożnej, więc ktokolwiek i gdziekolwiek pisze ją wspiera … w sumie tak działa marketing. Pewnie dlatego taki thechris jest tu tolerowany.
______
I tu kłania się korzyść marketingowa ze sprowadzenia choćby jednej gwiazdy do Wisły Kraków na poziomie np. Ljuboi, był taki pomysł za Basałaja, ale go porzucono, samorodkiem stał się Maor. Wisła to nie Real Madryt, czy Barcelona, ale kibiców na stadion jednak przyciągają znane nazwiska. Kupisz sam w sobie raczej nie zwiększy frekwencji, no chyba że pokaże mega sportową klasę. Wisła potrzebuje też zwyczajnie …dobrej promocji, również w kontekście polityki transferowej. Jej celem jednak powinno być nie tylko zdobycie MP i pokazanie się w pucharach, ale też zapełnienie stadionu.
Po prostu Wiślak napisał(a):

Więc jacy My? Nie twórzcie sobie Szprotsony czy Fiala razem z Bednarzem i Kapką mitów na własny użytek...
Większość kibiców nie zgadza się z kierunkiem zmian firmowanych przez Łysego i wolałaby aby pionem sportowym nadal zarządzał Stan Valckx, a Wisła konsekwentnie realizowała jego strategię rozwoju, która i w tym roku zapewne dałaby puchary, gdyby wiosną nie wpieprzył się taki dyletant jak Bednarz, a jesienią Cupiał nie uległ podszeptom Kapki oraz Rogali.
|
Tak, tak szprotsonku, bo jak Wisła przegrywa z Levadią to jest finansowy sukces według Ciebie, a jak gra w kw. do LM i LE to same straty, szkoda czasu na polemikę z kimś takim.
______
PS.I) bonawentura, Po prostu Wiślak, w pełni zgoda Wisła potrzebuje jak tlenu stabilizacji, ale nie tylko trenerskiej, również, a może zwłaszcza w ogólnej polityce całego klubu, a tu w istocie odbijamy się od ściany do ściany. Mnie marzyła by się przede wszystkim dłuższa praca ze spójną wizją rozwoju dla klubu takiego gościa jak Stan Valckx.
PS. II) Genkow dementuje.
http://www.wislaportal.pl/22824,Genk..._Bulgarii.html