Grantar napisał(a):

Mam mózg i chciałbym zauważyć że Wisła zajęła 7 miejsce w lidze więc każdy normalny kibic ma prawo ponarzekać bo aspiracje mamy wieksze.
Mam mózg i zauważyłem że trzon drużyny stanowili obcokrajowcy ... tacy oczywiście na jakich Wisłę było stać.
Mam mózg i wnioskuję ze koncepcja zakładająca kupienie solidnych stranierii przy obecnym a zwłaszcza przyszłym budżecie Wisły NIE GWARANTUJE SUKCESU.
Może więc zainwestował w Meliksona i Pereike i może jeszcze 1 solidnego obrońce a resztę montował z młodych.
Dodaj że chodzi ci o Jaliensa ....... sprzed 6 lat ...
|
Wszystko, co napisałeś pokazuje jedynie, że "mózgowcem" to Ty jednak raczej nie jesteś.
Strategia wdrażana przez Valckxa, bazująca na skutecznych i sprawdzonych rozwiązaniach funkcjonowania klubu od lat z powodzeniem wdrażanych nie tylko na zachodzie, gwarantowała długofalowy sukces. Już w pierwszym roku obowiązywania dała MP i fantastyczny wynik w Europie. Ale ponieważ była niewygodna wielu osobom, mających od lat destrukcyjny wpływ na Cupiała, została rozwalona gdy tylko pojawiły się pierwsze kłopoty. A za 7 miejsce podziękuj Bednarzowi i Probierzowi, bo tak mało punktów jak wiosną Wisła nie zdobywała nigdy wcześniej za szefowania Valckxa.
I to Czekaj mógłby się wiele nauczyć od Jaliensa, a nie Jaliens od Czekaja. To, co dziś robi Bednarz i pierdoły, które wygaduje wraz z innymi "polskimi działaczami" jest jedynie drogą do kolejnej sportowej i finansowej katastrofy.