|
No to się będziemy różnić, tak Probierz jak i Bednarz to regres , a Maor nie był "ot taki solidny gracz ligowy", tylko perełka co widać było w jego grze na każdym kroku ... no sorry, ale Kupiszowi do niego daleko...choć jest młodszy to trudno uwierzyć aby nauczył sie takiej techniki, przeglądu pola itd. Ot Kupisz jak się rozwinie to max. Kosowski i nic ponad to, również napastnicy klasy Genkowa są drożsi niż te 500 tysięcy. Różnimy się więc, ale to mało istotne, bo ważniejsze , że i przy kwotach na poziomie 700 tysięcy zawsze można sprowadzić jak Stan np. Meliksona, albo za taką samą kwotę Jirsaka jak uczynił to Bednarz. Ot, Ja tam jednak widzę w Wiśle regres. Nowe otwarcie holenderskie dawało jakąś nadzieje (choć o ile Valckx'a, oceniałem wysoko, to zamiast R.M. widziałem w Wiśle lepszego zagranicznego trenera), a teraz widzę jej coraz mniej. I mimo mojego sceptycyzmu trzymam kciuki za Probierza, bo innego wyjścia kibic Wisły nie ma. Zaś Bednarzowi za całokształt życzę wylotu z klubu, oraz ciągle czekam na jakiś realne i jakościowe transfery na newralgiczne pozycje, tak od stycznia, a tu czerwiec za pasem i NIC.
|