Wyświetl pojedynczy post
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2012, 11:35
milosz napisał(a):Wyświetl post
schodząc do rzeczywistości, to stać nas na Kupisza (bez wytransferowania np. Meliksona) czy nie , that is the question !?
patrząc realnie myślę, że nas nie stać. Jedyna szansą na transfery gotówkowe to sprzedaż Meliksona - oczywiście chciałbym się mylić. Ale na pocieszenie można zapytać "czy to tak naprawdę ma znaczenie kto u nas będzie grał ?"

Ja i tak kupie karnet i tak będę chodził na mecze, bo ja nie identyfikuje się z Kirmami, Mieliksona, Ilevami ale z Klubem (historią, tradycją) i Kibicami Wisły Kraków. Dlatego myślę, że powinniśmy nabrać dystansu do tzw. polityki transferowej Wisły Kraków (co się chyba zaczyna dziać, bo temat jest dużo spokojniejszy niż bywało w latach ubiegłych) i skupić się na sprawach istotniejszych dla kibiców Wisły - poznawać historię klubu, działać ile możecie na rzecz ruchu kibicowskiego i klubu, przychodzić najczęściej jak się da na R22, starać się jeździć na wyjazdy, zaszczepiać fascynację TSem wśród znajomych, rodziny, na osiedlach, itp.
Fascynacja transferami powinna być na ostatnim miejscu.

Ja bym wolał, aby kasa z Meliksona poszła na bazę, szkółkę i akademię piłkarską, a nie na kolejnych kopaczy z Burkina Faso, itp.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 30.05.2012 o godz. 11:38.
Odpowiedz cytując