westersyl napisał(a):

|
Sorry ale nie zrozumiałeś tematu dyskusji, nie oceniałem piłkarzy na podstawie statystyk, ilości rozegranych meczów, goli, przebiegniętyc km, opini weszło czy czego kol wiek jeszcze. W twoich rankinagach mozę dla mnie przewodzic nawet Patejuk z Kwiekiem czy kim kol wiek jeszcze ale nie zmieni to faktu że najlepiej w piłkę potrafi grać w tej lidze Melikson. Identyczna sytuacja z Piechem może on rzuć gumę z prędkością światła natomiast w swojej drużynie wolałbym mieć Dwaliszwiliego.
|
Jak dla mnie w Twoich rankingach może przewodzić Melikson, który na 30 kolejek w lidze zagrał 1 dobry mecz + 1 przyzwoity i resztę beznadziejnych lub nie grał w ogóle... Podsumowując Melikson zagrał w lidze o 2 mecze warte uwagi więcej niż Szymkowiak, który bo boisku nie pojawił się ani jeden raz (tzn. pojawił się ale w adidaskach i z mikrofonem). Tak, Szymkowiaka i Meliksona różnią 2 (DWA) mecze... W pozostałych 28 mógłby założyć adidaski, wziąć mikrofon i stanąć obok Szymkowiaka i nikt by nie zauważył... Tylko że jeden jest pseudo-komentatorem a drugi to podobno piłkarz... i podobno najlepszy. Dwa mecze różnicy przez cały ligowy sezon. Mylisz posiadanie talentu z wykorzystywaniem go.
westersyl napisał(a):

|
W praktyce działa tak piszez Tomek Kupisz tak dobry piłkarz to byłby dobry transfer.... podonbo jak złożyliśmy ofertę to styl twoich wypowiedzi wygląda tak: łysy legniosta wraz z Probierzem chcą sprowadzic swojego kolege i dać mu dobry kontrakt.
|
Dwa razy Ci to tłumaczyłem i dalej nie dociera... Do trzech razy sztuka: Kupisz jest przyzwoitym grajkiem ale Wisła interesuje się nim tylko dlatego, że jest pupilkiem Probierza. Jego walory piłkarskie nie mają tu znaczenia. Za 0,5 mln euro, które podobno kosztuje można równie dobrze kupić albo sprowadzić lepszych grajków. Kupisz jest po ręką, jest ziomkiem więc można go klepnąć. Typowe pójście na łatwiznę. Makuszewski byłby lepszą opcją ale jego z Probierzem nic nie łączy... Obydwoje są lepsi od Ilievia, Kirma i reszty skrzydłowych we kadrze Wisły więc tak czy siak Wisła byłaby wzmocniona i to jest na plus. Natomiast nie musi mi się podobać załatwianie kontraktów po znajomości. Tobie może się to podobać - każdy ma taki charakter i takie wychowanie jakie ma - po ludzku współczuje Ci. Ogólnie Makuszewski > Kupisz > Iliev = Kirm.
Czwarty raz już Ci tego nie będę tłumaczył...