Wyświetl pojedynczy post
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2012, 02:58
Gazeta Polska organizuje Marsz Smoleński w Londynie, jak już ktoś wspomniał irlandczycy organizują swoje marsze w dni św. Patryka i wtedy nie ma takiego larum. Naprawdę, takie marsza zdarzają się i będą zdarzały na całym świecie. Właśnie to jest cena wolności, którą sami sobie wywalczyliśmy. Dzięki wolności słowa, każdy bezkarnie może mówić, że Komorowski to ruski agent, Lech Kaczyński był alkoholikiem, czy posłanka Grodzka jest babochłopem. Dzięki wolności zgromadzeń, ulicami Warszawy mogę maszerować pedały, kibice, koła Gazety Polskiej, czy taksówkarze. Ktoś zada pytanie, czy ruskie by pozwolili na takie marsze na Placu Czerwonym. A czy w Rosji jest wolność zgromadzeń? Absolutnie nie ma. Kogo im się podoba, to rozgonią.

Obawiam się, że niektórym po prostu bardzo ciężko przychodzi ta cała wolność i demokracja i najchętniej wykorzystywali by ją tylko dla swoich własnych różnorakich celów, a kiedy z tej wolności chce skorzystać ktoś o innych poglądach, lub założeniach to tą wolność chce mu się ograniczyć.

Oczywiście nie mówię, że mi się podoba taki marsz rusków, ale oni mają do tego zgromadzenia takie samo prawo, jak każda grupa osób w dowolnym kraju cywilizowanego świata (jak już wspomniałem Marsz Smoleński w Londynie, czy Budapeszcie).