JEDREK76 napisał(a):

Wiślak68
jedno pytanie tylko, wyobrażasz sobie zgodę władz rosyjskich na taki przemarsz polskich Kibiców 3 maja po Placu Czerwonym Bo osobiście wydaje mi się to niemożliwe... a biorąc jeszcze pod uwagę traktowanie Polski przy śledztwie w/s katastrofy smoleńskiej, nocne usunięcie tablicy w Smoleńsku na miejscu katastrofy... dla mnie zgoda na coś takiego i przemarsz rosyjskich Kibiców to będzie kolejny policzek, tym bardziej, że ponoć specjalne koszulki mają mieć przygotowane na tą okazję z z datami 1612-2012 i tekstem coś o w.......u...
|
1. O ile mi wiadomo to trasa przemarszu ruskich nie jest jeszcze ustalona ale jeśli miałaby ona wieść koło powiedzmy Muzeum Powstania to pewnie zaproponowałbym jej zmianę (to a'propo Placu Czerwonego).
2. Pomysł że odmowa zgody na marsz miałaby być rewanżem za traktowanie Polski przy śledztwie w/s katastrofy smoleńskiej i nocne usunięcie tablicy w Smoleńsku na miejscu katastrofy uważam za bardzo zły. I to tak na gruncie moralnym (co ruski kibic jest winny temu że Putin pogrywa sobie w ten sposób) jak i przede wszystkim politycznym (było by to powszechnie odebrane jako "zemsta" a chyba nie masz wątpliwości że ruska propaganda potrafiłaby zrobić z tego użytek). Mamy znacznie lepsze sposoby na to aby zrewanżować się ruskim (a zgadzam się że rewanż powinien nastąpić).
3. Trudno jest też zgodzić się z argumentem skonstruowanym na zasadzie: "nie zgódźmy się na przemarsz ruskich bo ruscy nie zgodzili by się na nasz przemarsz". To trochę tak retoryka PO: "to prawda że jesteśmy do du... ale PiS byłby jeszcze gorszy". Niech sobie maszerują. A jeśli za kilka lat odmówią nam podobnych atrakcji u siebie to będziemy wskazywać na ich azjatyckość i będziemy mieć argumenty żeby odmówić im w przyszłości.
4. A jeśli chodzi o koszulki (swoją drogą to ciekawe jest że nawiazują akurat do 1612, szczerze mówiąc mogliby wsadzić całą masę innych dat też z 12 na końcu) to ja osobiście przygotowałbym dla polskich kibiców coś w stylu Warszawa 1920 - Warszawa 2012 i też mogło by byc coś o wp..

.