Towarzysz Generał napisał(a):

Jak nie ma Polaków to raban robią media (ciekawe dlaczego? ) a głupi "naród" powtarza.
|
No najlepiej zwalić wszytko na media. Dla jasności - media wypuszczą cokolwiek co ludzie będą czytać i o czym będą dyskutować bo to się przekłada na medialność a to dalej na pieniądze od reklamodawców. A więc mówią o tym co chciałby usłyszeć kibic i to co jest poczytne. Nie jest tajemnicą iż ten temat był zarówno na rękę PZPN jak i środowisku kibicowskiemu które jest w swoich poglądach generalnie nacjonalistyczne. Także polityka oparta na wychowankach jest w sukurs i PZPN jak i organizacjom kibicowskim. I tyle media zrobiły przystały na zapotrzebowanie społeczne. Tak to widzę i nie pociągnę dalej tematu bo nie ma sensu.
Co do dalszej wypowiedzi TowarzyszuGenerale powiem tak: narzekacie a można by zamiast tego szukać pozytywów i na nich się skupić. Zawsze można coś pozytywnego znaleźć, choć jest trudniej. Ja np nie trawie Bednarza i powiem ci ze jestem zadowolony ze nie widzę go i nie czytam wywiadów z nim. W ten sposób lżej mi na sercu i mniej nerwów. Panie Jacku - tak trzymać!