Towarzysz Generał napisał(a):

Jak nie ma Polaków to raban robią media (ciekawe dlaczego? ) a głupi "naród" powtarza. Potem się okazuje, że patrzymy na Pietruchę, czy Ćwielonga i znowu "naród" powtarza frazesy. Galareta społeczna.
Mocniejsza? Profesjonalna? Proszę Cię... Chociażby sprawa stadionów. Najpierw budujemy stadiony, a potem budzimy się z ręką w nocniku, bo utrzymanie stadionu kosztuje, a trybuny zajęte w 20%. Co do sponsorów to przypominam, że od zakończenia współpracy z BAH-em jakoś nikt nie kwapi się do sponsorowania za interesujące nas pieniądze.
Zresztą finanse to osobny akapit. Ile drużyn jest na państwowym garnuszku (co z tego wynika sobie dopowiedz)? W ilu zespołach obecnie nie trwa cięcie kosztów? W ilu z nich tylko dlatego, że już nie ma czego ciąć?
Kolejny raz - to, że my byliśmy beznadziejni w tym sezonie to nie znaczy, że liga jest mocna.
Ja w żadnym wypadku nie jestem za pozbyciem się Wilka, czy w szczególności Ilieva. Po prostu Wilk nie nadaje się do ataku pozycyjnego, a taki będziemy musieli stosować. Kiedyś proponowałem do środka darmowy duet Pazdan - Rakowski i moim zdaniem taki środek był w naszym zasięgu finansowym i byłby zdecydowanie lepszy od pary Wilk - Jirsak.
W obecnej sytuacji (brak skrzydłowych, słaby środek) moglibyśmy zagrać 4-3-2-1 z pomocą Jirsak, Sobolewski, X (np. Rakowski) - Iliev, Melikson. Takie ustawienie do maksimum wykorzystałoby atuty duetu Iliev - Maor.
|
Co do sponsora - obecnie mamy kryzys i nikt nie podpisze lukratywnych kontraktów. Telefonika pewnie za te reklamy na koszulkach zawsze coś Wiśle rzuci, a sponsora takiego, co wysypie marne grosze nam nie trzeba.
Jeżeli mówimy o Meliksonie ustawionym na skrzydle, to już wielokrotnie Maor udowodnił, że to nie jest jego nominalna pozycja. Najlepiej czuje się na środku.