Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2012, 21:10
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jaliens jednak nie zawieszony ? Umknęła mi gdzieś informacja o przywróceniu go do 1szej druzyny czy co?
Równie dobrze trenuje na zasadzie, że się już dogadali i odchodzi od czerwca. Poza tym może jakieś zapisy w kontrakcie są i tak łatwo do biegania na stałe po Błoniach nie da sie go zmusić.

Ale wg mnie to raczej co innego.

Wywiad na głównej - dzisiaj, różne rzeczy mówi Probierz, dają do myślenia.

O Małeckim

Cytat:
Przywrócił pan do drużyny Patryka Małeckiego. Można było to odebrać, jako podważenie kompetencji ówczesnego prezesa Bogdana Basałaja. Wielokrotnie podkreślał pan, że najważniejsza jest drużyna - czy to nie kłóci się jakoś z tą filozofią?

- Nie, zawsze są pewne czynniki, które decydują o podjęciu danej decyzji. My akurat nie mieliśmy w kadrze dużo zawodników, nie mieliśmy za dużego wyboru, tak, że coś kosztem czegoś.
i o Jaliensie

Cytat:
Jaliens wciąż ma ważny kontrakt.

- No Jaliens jest, ale to zobaczymy, w piłce różne rzeczy się dzieją. Tevez też miał już nigdy nie wystąpić w Manchesterze City, a tymczasem zdobył z nim mistrzostwo Anglii. W piłce nie ma miejsca na obrażanie się.
Łącząc oba watki. Z Jaliensem i innymi biegajacymi po Błoniach zagrał jak mu kazał łysy, ale na koniec jego powieszą jak nie będzie wyników. Tu nie ma żadnego wspólnego interesu. Jaliens jest jaki jest (a może bardziej takim go widzimy jakie buty mu na forum uszyli), ale np. tyłek Probierzowi w derbach uratował.

Diaz, Lamey, Paljic odeszli. Zostali ludzie szklanki Głowacki, Bunoza, Jovanovic, Czekaj. Nikt, no może prawie nikt na forum nie wierzy, że łysy sprowadzi jakiegoś sensownego obrońcę. Bo i za co i kto go wybierze. No chyba, że szczęśliwy traf, jak Marcelo.
Co zatem może zrobić trener z odrobiną instynktu samozachowawczego...

Cytat:
W piłce nie ma miejsca na obrażanie się
Tak, ze jak dla mnie każdy scenariusz jest jeszcze możliwy.
Odpowiedz cytując