abruzzi napisał(a):

|
Skąd to wiesz? Zbudowałeś model i przeprowadziłeś eksperyment?
|
Profesor Binienda wykonał model samolotu i przeprowadził obliczenia z których wynika że brzoza o średnicy 30-40 cm jest w stanie naruszyć jedynie samo poszycie samolotu, bez uszkodzenia głównej konstrukcji skrzydła (3 dźwigary). Skoro tak, to można przyjąć, że znacznie mniejszy i lżejszy ptak również nie urwałby slrzydła Tu154. To takie trudne?
abruzzi napisał(a):

|
Jeśli ktoś jest przewodniczącym Zespołu Wspierania Radia Maryja to wybacz ale obawiam się, żę tego typu komunikat może mieć jednak podłoże polityczne...
|
Znam prof Kaweckiego (byłem jego studentem) i nie wierzę że podpisałby się pod czymś, co byłoby nieprawdziwe i sprzeczne z zasadami fizyki. W tym środowisku nikt szanowany nie zaryzykuje podpisania się pod czymś, czego nie jest w stanie w 100% udowodnić obliczeniowo - to nie są "humaniści" pokroju Środy czy Nałęcza którzy klepną się pod każdym szajsem, jeżeli będzie tego wymagała bieżąca walka polityczna. Tutaj łatwo jest udowodnić oszustwo i przekłamanie - wystarczy to policzyć. 2+2 zawsze wyjdzie 4, choćby nie wiem jak się dany ekspert naprodukował. Poza tym...wskaż mi naukowców którzy przeprowadzili kontrobliczenia i wyszło im na odwrót. Jeżeli obliczenia są błędne/ polityczne (?) to co za problem je obalić merytorycznie

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"