Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2012, 13:15
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Gościu - .......*sz. Po pierwsze Kupisz to jeden z najlepszych (jesli nie najlepszy) skrzydłowych ligi i gra naprawde dobrze. Z czasem zostanie etatowym reprezentantem. Ma szybkość, uderzenie, drybling.
Tak, co najmniej solidny, a jako potencjalne wzmocnienie Wisły to naprawdę niezły pomysł. Jedyne co mnie niepokoi to jak przeglądałem wczoraj jego asysty z tego sezonu to przy dwóch po podaniu piłki... się wywrócił. Przypomina mi w tym trochę Boguskiego. Chociaż Boguski to i tak był dobry piłkarz, niestety kontuzjogenny. Co innego (odpukać) Kupisz, który na 60 spotkań ligowych zagrał w 59 spotkaniach w ciągu ostatnich dwóch sezonów. Ponadto bardzo przydatny przy stałych fragmentach. Już grający na solidnym poziomie, a mający dopiero 22 lata. Za 2-3 lata o ile będzie się rozwijał w takim stopniu jak dotychczas będzie wart 2-3 mln euro.

Po drugie - co Wy macie z tym Makuszewskim? Gość zagrał JEDEN przyzwoity sezon. Zupełnie nie wiem jak mozna podniecać się typem, który ledwo wszedł do ligi i grał tak sobie. Poza tym jest to zawodnik gorszy od Kupisza. Nie wiem w jakim elemencie mógłby go przebić. Makuszewski to typowy gracz na kontre,a Kupisz do ataku pozycyjnego tez się nada.
Jeden sezon? Jedna runda jak na razie przy Kupisza czterech. Do tego Tomek spędził jakiś czas w Anglii i jest rok młodszy. Ma także więcej zalet.

TAK DLA KUPISZA w Wiśle!
Tak, nawet jeżeli mamy zapłacić tyle ile podobno Jaga żąda - 800 tysięcy euro. Kupisz tyle jest wart. Gdyby się nazywał Tomas Kupisov i miał takie statystyki w lidze bułgarskiej (przy tym notując identyczne asysty i bramki i dając podobną jakość swojej drużynie), a chciał go ściągnąć Stan to nikt by pewnie nie podjął nawet argumentu o przepłacaniu. Owszem, w polskiej lidze często się przepłaca. Jednak 800 tysięcy euro za Kupisza to nie jest to ani trochę przepłacone.

Jeszcze napiszę odnośnie krytyki testowanych zawodników. To jest bardzo dobry pomysł. Jednak nie tacy jak Ricardihno, a tacy jak właśnie Buras, Quioto (chociaż nie należałem do entuzjastów jego transferu), czy Miśkiewicz.

Dziwi mnie, że chcemy przetestować kolejnego bramkarza kiedy Miśkiewicz w tym dwóch sparingach pokazał się ze znacznie lepszej strony niż Jovanić. Grał przeciwko silnym składom Widzewa i Podbeskidzia razem z naszą eksperymentalną obroną. Po skrótach widzę, że bardzo dobrze gra nogami, bardzo pewnie i efektownie broni. Na drugiego bramkarza jest idealny, a być może jak Pareiko przejdzie na emeryturę będzie to jego następca.

Fajnie też, że testujemy młodych z niższych lig. Fajnie, że nie są to przypadkowi zawodnicy, ale piłkarze, którzy mają dobrą opinię w tych ligach i młodzi. Jeżeli to prawda z Gajosem to jestem za. Jednak przy transferach Gajosa i Burasa ciekawi mnie co będzie z Michałem Chrapkiem.
Odpowiedz cytując