Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2012, 17:21
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Lepiej by Bednarz nie wydawał pieniędzy, bo skończy się jak z Jirsakiem. Za Kupiszem nie przemawiają w ogóle statystyki. Podań otwierających drogę do bramki miał raptem 5 czy 6, a to na całe 30 kolejek zbyt mało by takiego piłkarza kupować za 500, czy 600 tysięcy euro. To zbyt drogi wydatek. Sam osobiście takiego piłkarza za taką cenę bym nie kupił. A że jesteśmy na forum, to narzekać mi wolno, c'nie?

Nie wiem skąd masz te dane, bo Kupisz miał w tym sezonie tylko 6 asyst.
Kupisz:
Ekstraklasa 2011/2012 - 29 spotkań, 5 bramek (2 z karnych), 9 asyst (źródło: ligol.pl)
Ekstraklasa 2010/2011 - 30 spotkań 5 bramek, 6 asyst (źródło: ligol.pl)

Makuszewski:
Ekstraklasa 2011/2012 - 19 spotkań, 3 bramki, 2 asysty

Jeżeli za kimś statystyki nie przemawiają z dwójki Kupisz - Makuszewski to za tym drugim. Jeżeli już krytykuje się kogoś, a lobbuje za kimś innym to niech te argumenty będą sprawdzone. W tym przypadku... U Kupisza widzimy pewną stabilność. Dwa sezony z rzędu miał w kanadyjskiej 12-14 punktów. Makuszewski tak naprawdę "wypłynął" dopiero w tej rundzie. Mniejszym ryzykiem jest więc transfer Kupisza. Z drugiej strony dwa sezony naprawdę dobre miał taki Małkowski, który aktualnie nie może się odnaleźć w Zagłębiu.

Wczoraj ktoś tam mówił o Wiślackim Rybusie, że takim kimś nie będzie Kupisz. Jak już wspomniałem rok temu Rybus wcale nie cieszył się taką dobrą opinią w lidze. On dopiero w tym sezonie zaczął dawać dużo swoim drużynom. Czy 22-letni Kupisz z sezonu 2011/2012 jest gorszy od 22-letniego Rybusa z sezonu 2010/2011?

milosz napisał(a):Wyświetl post
Piłkarza należy oceniać na bazie kilku sezonów, a nie jednego, inaczej to amatorka na poziomie piaskownicy.

Makuszewski np. zagrał jeden jako taki sezon, a Małecki zagrał juz kilka lepszych od rywala sezonów, a w ostatnim kontuzja i słabsza forma, to samo dotyczy Iliewa, przed sezonem w Wiśle też grał o klasę lepiej niż "gwiazdorzy" Jagiellonii, generalnie kreowanie zawodników w polskiej lidze na wielkie gwiazdy po raptem jedynym lepszym sezonie to jak juz napisałem to amatorszczyzna , już sie na tym nie raz sparzyliśmy vide Łobodziński, Dawidowski, Garguła /no może ten grał lepiej trochę dłużej przed Wisła, ale to też nie ten rozmiar kapelusza na Wisłę/ ...Tak właśnie sprowadzał za nieadekwatne kwoty do poziomu sportowego piłkarzy pan Wojciechowski do Polonii i też sie przejechał, więc wrzućmy na luz zanim zaczniemy kogoś lansować na zbawcę Wisły, może Kupisz sie jeszcze rozwinie ale kosztować musi dużo mniej, szkoda że Grosicki do nas nie trafił.
Wreszcie się mogę z Tobą zgodzić. Jedyne co przemawia za kupnem na już to to, że jak zagrają dwa sezony z rzędu dobre to nie pomyślą o transferze do Wisły. Jednak tutaj Kupisz wypada lepiej od Makuszewskiego. 59 meczów, 10 bramek, 15 asyst. To tak jak Sandomierski i Skorupski. Górnik żądał rzekomo za Skorupskiego po 15 dobrych meczach 1.5 mln euro, za jaką to kwotę odszedł Sandomierski po dwóch pełnych dobrych sezonach z Jagi.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 26.05.2012 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując