|
Tylko, że nikt się nie zastanawia w kontekście sprowadzenia zawodnika z Hondurasu, że ten będzie dostępny dopiero w połowie rundy jesiennej albowiem wcześniej wyjeżdża na zgrupowanie kadry przygotowujące do występów na Olimpiadzie w Londynie. W okresie przygotowawczym zostajemy w takiej sytuacji z jednym napastnikiem do gry w systemie 4-5-1 czyli Bułgarem, którego zarówno przez ilość strzelanych goli jak i dyspozycje plus często łapane kontuzje nie można nazwać pewnym punktem drużyny.
Nie wiem czy rozsądne jest sprowadzanie kolejnego wiekowego skrzydłowego przy tym, ze jest już u nas Iliev - ani Serb ani Zieńczuk nie będą ciągnęli Wisły bo to już nie te zdrowie a po drugie w ich wieku coś takiego jak zmęczenie materiału i wypalenie są czymś normalnym.
Zresztą jeżeli Głowacki wrócił do nas nie widzę żadnego sensu by sprowadzać kolejnego gracza będącego bliżej końca niż początku kariery a są już w kadrze również nie młodzi zawodnicy.
Pretensje główne moje do Holendra były oparte na tym, że nie sprowadza zawodników młodych/ widać, że wnioski poszły w las.
Media estońskie informują o przedłużeniu kontraktu przez Pareiko na poprzednich warunkach - wychodzi na to, że to co pisałem wielokrotnie o tym, że to najlepiej zarabiający zawodnik w Wiśle się potwierdza - ich zdaniem 450.000 euro.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 26.05.2012 o godz. 12:54.
|