Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2012, 11:21
Szpen napisał(a):Wyświetl post
.

ja mam swoje zdanie które napisałem tu x stron temu: winna, skazana, niech siedzi. Ja nie jestem Rysio Czarnecki dopasowujący poglądy i swój obraz świata do panującej mody i z czym jest wygodniej,

napisałem coś o PO? napisałem, że dają radę. ROBOTNICY.
Nie przestaje mnie fascynowac brutalna dziecieca naiwnosc Szpenia.
"Daja rade robotnicy"
A skad oni sie tam wzieli? Pewnie przechodzili z tragarzami i sobie pomysleli "taka fajna droga ale nieskonczona, to moze my skonczymy tak akurat bo nie mamy co robic. Przy okazji sie opalimy bo slonce Peru mocno daje"
Zero refleksji ze to kolejna firma po kilku juz zbankrutowanych, kolejne pieniadze publiczne dolozone do interesu bo ktos najpierw zawalil przetarg a pozniej zle nadzorowal lub nadzorowal tak zeby samemu do kieszeni jak najwiecej zagarnac. Zainteresuj sie kwotami i iloscia zniszczonych firm przy budowie stadionow i autostrad. Alpine i Hydrobudowa ktore byly Generalnymi Wykonawcami przy budowie trzech stadionow i kilku odcinkow autostrad sa dzis zgalaszane przez podwykonawcow do sadu z wnioskami o upadlosc. Najbardziej spektakularny bankrut to CES we Wroclawiu ktory padl bo nie dostal 10-12 milionow co zreszta na stadionie msci sie do dzis i to ze jest on dopuszczony do uzytkowania to gruby przekret bo tam nie ma zapewnionych wymogow bezpieczenstwa, taka posmiertna zemsta CESu. Male firemki ktore wtopily na stadionach i drogach ida juz w setki, widzialem to wszystko z bliska.
Druga rzecz o ktorej wspomnialem to cudownie wzrastajace budzety, narodowy z 1,5 na 1,9 miliarda i nikogo to nie zdziwilo? To samo z wszystkimi pozostalymi, zreszta na Wisle nawet to widzielismy. Wiec Szpeniu nie ....... smutow ze "robotnicy sa" bo oni tam sie wzieli z kolejnej dodatkowej puli pieniedzy publicznych bo tak dziala nieudolna armia urzednikow Tuska ze kasy brakuje, firmy sie wykladaja, budzet wciaz doklada i dobrze na tym wychodza tylko "doradcy" Marcinkiewicze i coreczki Schetyn.
Jeszcze ponizej tekst z Osrodka Mysli Politycznej:
"Operacja <<Zasłona z A2>> - czy przejdzie do historii jako jedna z najskuteczniejszych akcji polityczno-propagandowych III RP, polegających na odwróceniu uwagi publiczności opóźnieniami na A2 od opóźnień na A1 i A4, a także na nielicznych budowanych drogach ekspresowych? Ton trochę kpiący, ale faktycznie jest tak, że w związku z budową A2 i niemalże narodową dyskusją, czy będzie przejezdna na Euro, mamy w zasadzie nieustający cykl wypowiedzi, relacji i doniesień na ten temat, podczas gdy jeszcze większe opóźnienia w budowie innych istotnych dróg (zwłaszcza jeśli ktoś uważa, że dojazd na Ukrainę i do Czech wcale nie jest pośledni względem dojazdu do Niemiec) prawie w ogóle nie przebijają się do mediów - i co za tym idzie, do opinii publicznej. W dodatku jest ten cień szansy, że A2 będzie jednak przejezdna w czerwcu, co uczyniłoby sprawę jeszcze bardziej groteskową, gdyż zapewne wówczas rządzący przedstawiliby się jako wielcy i skuteczni budowniczowie. Niestety, duża część opinii publicznej mogłaby to 'kupić'. Wystarczyłby odpowiedni ton relacji w mediach. A na ten rząd zdaje się znowu może liczyć. Wystarczyło, żeby opozycja - ta w mediach nieznoszona - zbliżyła się w sondażach."
WISŁA PANY !!