Rob_Zombie napisał(a):

Wirtuozem to on nie jest, ale jak był w Wiśle to we wszystkich sezonach nie miał sobie równych jeśli chodzi o statystykę asyst. Mam gdzieś kiwki Iliewa po których nic nie wynika, Zieniu może gra koślawo, nie ma szybkości, potrafi zjebać najlepsze sytuacje, tylko że kilkanaście razy po prostu świetnie wrzuci piłkę z linii bocznej zaliczając asystę, a to wystarczy. Dodatkowo w końcu mielibyśmy kogoś kto potrafi dobrze bić wolne i rożne. Jestem na tak. Jeden taki piłkarz na boisku jest jak najbardziej potrzebny.
|
Zieńczuka jakby połączyć z Iliewem to mielibyśmy piłkarza kompletnego. Jeden ma super wrzutę ale bez kiwki, a drugi umie minąc ale wrzucić nie za bardzo. Niemniej wydaje mi się iż bardziej produktywny byłby Zieńczuk. Gdy ma wolne pole potrafi idealnie dograć.
co w naszej lidzie, nawet bez kiwki, robi różnice. Dlatego gdyby miał wrócić to jestem za, ale gdy w ataku będziemy mieć kogoś skutecznego, wtedy to będzie miało sens, bo wrzutki Zienczuka byłyby spożytkowane.
Iliew gdyby go tak oceniać całościowo to kompletnie nic nie wniósł do drużyny. Taki Paulista tyle,że pewnie droższy i z Serbii.