thechris napisał(a):

|
Trudno powiedzieć czy lepsze czy gorsze. Nic a nic o tym nie wspominałem. Kolejny raz udowadniasz, że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Napisałem, że sytuacja się zmieniła i nie jest tak jak parę lat temu, że Wisła jest marzeniem każdego młodego chłopaka (który nie jest kibolem innej zwaśnionej drużyny). Teraz Wisła jest jednym z kilku klubów do wyboru. Ponadto nie gra w pucharach. Więc jak młody grajek czuje się mocny i jego ambicje wykraczają poza Ekstraklasę i za rok będzie chciał grać za granicą to wybierze raczej z 4 pozostałych klubów, które w tych pucharach wystąpią.
|
Ja myślę, że właśnie Wisła dziś jest idealnym miejscem dla rozwoju dla młodych zawodników. Nie gra o najwyższe cele, a wbrew pozorom młodzi polscy piłkarze nie chcą grać od razu o puchary z obawy przed tym, że mogliby się spalić.
Jeśli tylko ta selekcja przebiegnie przyzwoicie(co w przypadku obecnego pionu sportowego w Wiśle może być olbrzymim problemem), to możemy mieć 2-3 zawodników, których powoli wkomponuje się do pierwszej drużyny. Ale cóż - poczekamy.