Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2012, 22:36
Głowacki jest już w drużynie, wiele słów zostało już wypowiedzianych, nie ma co zaśmiecać tematu, trzeba po prostu przyjąć to, że jest - przynajmniej natenczas. Zobaczymy jak Głowacki będzie sobie teraz radził w Wiśle.

Teraz trochę o sprawdzanej młodzieży. Jeśli Bednarz liczy na to, że sprowadzi hurtem masę młodzików, którzy nagle będą grać rewelacyjną piłkę i będą pokonywać po kolei wszystkich możliwych rywali, to jest w grubym błędzie. Mam nadzieję, że pewne transfery będą robione z myślą o grze takich piłkarzy w Młodej Ekstraklasie, by się im głębiej przyjrzeć, a potem niektórych z nich powoli wprowadzać do pierwszej drużyny.

Boję się jednego, że Probierz zaakceptuje masę młodych piłkarzy, którzy owszem będą mieli talent, ale finalnie inni zawodnicy drużyn przeciwnych pokonają ich boiskowym sprytem, doświadczeniem etc. Potrzebne im będzie obycie boiskowe i sam bym był rad, gdyby jeden taki młodzik grał w przyszłym sezonie w pierwszym składzie, ale grał obok zawodników doświadczonych, dzięki którym szybko wkomponowałby się do "realiów boiskowych". Poza tym, nie wiem czy Bednarz zdaje sobie też z tego sprawę - im większą ilość graczy pierwszego składu zatrzyma w Wiśle, tym lepiej, bo cokolwiek by powiedzieć o drużynie z poprzedniego sezonu, to przynajmniej pierwsza jedenastka powinna zostać jak najmniej okrojona - wtedy łatwiej jest pracować z taką drużyną, mając już jakieś fundamenty.

Dlatego jakiekolwiek działania mające na celu nieprzedłużanie kontraktu z Pareiką są dla mnie działaniem na szkodę Wisły - o ile takie mają miejsce, bo Siergiej już się wypowiadał, że chciałby zostać w Wiśle, a tu nagle pojawi się we wtorek kolejny bramkarz do testowania, który nie byłby za darmo - można wnioskować przez to, że to zawodnik do pierwszego składu. A testowanie takiego zawodnika to w takiej sytuacji, jaka ma miejsce obecnie w Wiśle, to zwykłe chamstwo i prostactwo.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 24.05.2012 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując