|
jova ja wychodziłem z założenia że Dan widząc jacy są polscy piłkarze chciał zrobić ostry 1 sezon by stworzyć bdb podbudowę pod następne. A sądzę to po tym że miałem możliwość pracowania z trenerem który miał podobą wizję w 4 lidze. chciał ją zdobyć fizycznością i jednocześnie robić podbudowę na 3 ligę i wizja okazała się całkiem niezła tylko że w pewnym momencie trener przesadził i zrobił się klops jeśli chodzi o wyniki, bo wybiegani byli zawodnicy ale skuteczność była licha. Wg mnie patrząc na drużyny Dana on to umiał odp dobrać.
po seoznie 02/03 daliśmy dupy... i nie można powiedzieć że nie da się u nas tak zadziałać. Jestem pewien, że się da! Tylko trzeba mieć wokół siebie odp ludzi którzy siedzą w zarządzaniu klubów i znają sie na tym, a nie brać ludzi którzy dowodzą przedsiębiorstwem gdzie inaczej wszystko się organizuje..
Już mieliśmy takiego człowieka i szkoda że zrezygnowano z niego, Stan by zdziałał więcej jestem tego pewien, ale oczywiście wszyscy mu zarzucają że też szrot sprowadził. Tylko nikt nie pamięta że rok temu jak było MP, to Stan mówił, że już lista graczy do wzmocnienia była gotowa i zawodnicy byli sprawdzeni.. a nagle zrobiono zmianę w zarządzie, Pan B.C. prowadził swojego pionka który znany był z ostrych cięć i nagle okazało się że trzeba brać ludzi z niższych miejsc na liście Stana.. Reasumując transfery letnie i zimowe to były transfery wymuszone przez zarząd a nie transfery które chciał Stan.. chociaż i tak mu kilka z nich wypaliło..
Dopóki pan Cupiał nie otoczy się profesjonalistami i odp doradcami, dopóty będziemy zmuszeni oglądać Wisłę taką jaką widzimy od kilku db lat...
|