Wyświetl pojedynczy post
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2012, 09:13
siekierski napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanko co do Chorwacji. Ma ktoś sprawdzoną lokację? Coś godne polecenia, czy lepiej jechać w ciemno?
Osobiście polecam Ci miasto Hvar na wyspie o tej samej nazwie. Krajobrazy piękne, wg danych jest to najbardziej słoneczne miejsce w tamtym rejonie. Zabytki, dyskoteki też na niezłym poziomie. I jeśli jedziesz autem to wrażenia w czasie jazdy w kierunku Hvaru na samej wyspie będziesz miał niemałe, bo jest zajebi*cie ciasno i stromo a zabezpieczeń mało. Z tego co się orientuje to chorwaci jak komuś źle życzą to mówią oby zginął na zakrętach Hvaru. Więc droga ogólnie miła, napewno nikt nie uśnie z monotonności
Jedynym minusem są ceny, wszystko ok 30-40% drożej niż na lądzie chorwacji, począwszy od mieszkań, knajpek i samej żywności w marketach.
Co do tego czy lepiej w ciemno czy już na gotowe jechać, to ja jechałem w ciemno tam i mieszkanie znalazłem już na miejscu w informacji turystycznej bez problemu i po pieniądzach jak na tamte rejony. Jakbyś miał jakies pytania to uderzaj na priva.

TeWu co do Kotliny to pomijając szczyt Śnieżnik to polecam jaskinię Niedźwiedzia, tyle że trzeba zarezerwować miejsca trochu wcześniej bo z dnia na dzień się tam nie wejdzie. No i jak już tam będziesz to proponuję pojechać tzw. drogą Stu Zakrętów i pochodzić po Górach Stołowych.
Ostatnio edytowane przez Arkas : 24.05.2012 o godz. 09:18.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując