Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2012, 14:29
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Bzdura.

Przykład? Legia.

Borysiuk - 2 miliony euro.
Rybus - 2,7 milionów euro.

To jest ten rok.

Przyszły będzie - Wolski - 3 miliony euro. Żyro - 2 miliony euro.

Jest podobno jeszcze jakiś Efir. Mam wymieniać dalej?
Bzdura! Panie poczytaj troche przed:
1. Ci piłkarze są ściągnięci w tym modelu o ktrym pisałem powyzej, żaden z nich nie był nawet juniorem Legii
2. Akademia Legii wcale nie jest jakaś bogata, tylko mają uporządkowane szkolenie. Mają dwa boiska, a reszte wynajmują.
3. I w taki sposób ma działać Wisła. Szkolić powinny mniejsze kluby, Wisła wykupywać najzdolniejszych i oszlifować diamenty do tego stopnia, że idą za dobrą kase jak Wolski, Rybys, czy Brożek Błaszczykowski, Marcelo. Na razie to są tylko wyjątki, a tu chodzi o powtarzalność, żeby to był stały proceder

bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale my Legii nie dorastamy do pięt pod względem wyszukiwania zawodników, w niedługim czasie także szkolenia. Jest to tylko kwestia czasu, jak Legia nam ucieknie tak daleko, że jeszcze wspomnicie moje słowa, że miałem rację. Radzę powiesić nad łóżkiem i za 3-4 lata popatrzeć, gdzie będzie Legia, a gdzie Wisła. Bo Legia z taką polityką transferową i systemem szkolenia śmiało wejdzie do Ligi Mistrzów.
Ale my nie rozmawiamy o tym, ile nam do Legii brakuje pod tym względem, tylko czy jest sens bulenia dziesiątków milionów złotych w akademie, gdzie ryzyko utraty nieodwracalnie włożonych środków jest bardzo wysokie.
Ostatnio edytowane przez palikot : 23.05.2012 o godz. 14:38.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując