Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2012, 12:07
Charlie napisał(a):Wyświetl post
\
Brożek zawodził w pucharach? Gole z Panathinaikosem, Bazyleą, Nancy, Feyenordem, Beitarem i Tottenhamem. Zawiódł co najwyżej z Levadią, ale wtedy wszyscy dali ciała.

Entuzjastą Zieńczuka nie jestem, jego trzeba było zostawić w 2009 roku, podobnie jak Baszcza i z Wislą byłoby znacznie lepiej niż bawić się w ściąganie Kirmów, Alvarezów, Cikosów i Lameyów. Jeden sezon może jeszcze pociągnąć na dość wysokim poziomie, ale oferowanie mu dłuższego kontraktu niż roczny uważam za nieporozumienie.
Dla mnie mecz z Panathinaikosem pokazał dobitnie, że Zieńczuk się spalał w europejskich pucharach. Poza tym oferowanie takiemu graczowi rocznego kontraktu, ba jakiegokolwiek(nawet 3-miesięcznego) to wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Niech ściągną kogokolwiek innego, tylko nie jego. Jest już stary. Wczoraj wystąpił jakiś Buras z Hutnika Kraków - prawdę powiedziawszy wolałbym jego niż Zieńczuka. Jest 16 lat młodszy. To jest dla mnie wymiernik przy ocenie piłkarzy, a nie fakt, ile razy ktoś poprzednio zdobył MP. Dla mnie jako kibica MP nie jest tak ważne. Ważniejsza jest gra w europejskich pucharach, a że nie mamy zbyt dużo pieniędzy na transfery, to musimy postarać się o takich piłkarzy, których będzie można wyszkolić i w przyszłości za przyzwoite pieniądze sprzedać. Niestety - piłka to ekonomia, trzeba handlować piłkarzami by paradoksalnie podnosić poziom zespołu - tylko pytanie - czy bez scoutingu, bez Akademii Piłkarskiej jest o co drzeć koty?
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 23.05.2012 o godz. 12:13.
Odpowiedz cytując