Wyświetl pojedynczy post
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2012, 15:11
River napisał(a):Wyświetl post
Glowacki - 33 lata
Zienczuk - 34 lata
Sznaucner - 33 lata

Te nazwiska pojawiaja sie w kontekjscie gry w Wisle. Troche mnie to niepokoi o tyle, ze ci panowie sa juz niemal obiema nogami "po drugiej stronie rzeki". Dodac do tego Sobola, Pareike i Ilieva i mozemy miec w wyjsciowej 11 szesciu zawodnikow mocno juz wiekowych. Nie wiem czy tak powinno sie budowac druzyne bo za rok znow moze byc przebudowa...
Szanuje ta cala trojke, ktora moze trafic do Wisly ale zaden z nich juz lepszy nie bedzie i nie widze tez sensu by Jaliensa i Lameya (tez gosci mocno po trzydziestce) zastepowac zawodnikami, ktorzy nawet nie sa od nich mlodsi.
Oczywiscie, obaj Holendrzy sa do odstrzalu ale zastepowac maja ich ich rowiesnicy?
Głowacki jak najbardziej, Sznaucner też wydaje się być rozsądnym wyborem, nad sprowadzeniem już raczej wypalonego Zieńczuka bym się zastanowił, no ale z pustego...
natomiast nie da się budować drużyny w oparciu o samych młodych zawodników, ci młodzi muszą od kogoś zdobywać doświadczenie, nie ma innej drogi... jeżeli Wisła ma być mocna w przyszłym sezonie to tylko dzięki mieszance rutyny z młodością i bez względu na to czy to będzie 33 letni piłkarz, czy młody 18 latek, czy obcokrajowiec, ci piłkarze muszą prezentować odpowiednią jakość by Wisła w przyszłym sezonie powalczyła przynajmniej o puchary... jednakże mam nadzieję, że Bednarz nie poprzestanie tylko na ściąganiu starych wyjadaczy, ale też spenetruje niższe ligi w poszukiwaniu młodych zdolnych polaków, bo takich na pewno mamy tylko niestety trzeba ruszyć dupsko i sprowadzić tego Gajosa, czy innego Oleksego... dobry przykład podał także rps16, niejaki Krzysztof Kopciński, będą z niego ludzie.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując