Siwy_89 napisał(a):

Nie można patrzeć na budowę autostrad tylko przez pryzmat Euro. Nie budujemy przecież autostrad po to, by przejechało się nią kilka tysięcy Niemców ;-)
Gdyby Euro polegało na dojeździe autostradą pod sam stadion to powinniśmy je zorganizować w Opolu, Wrocławiu, Chorzowie i Krakowie
|
Ad 1. Moja wypowiedź nie dotyczyła oceny budowy autostrad przez pryzmat Euro, a zawartego zakładu. Nie budujemy autostrad tylko na Euro, ale terminy związane z Euro były priorytetem dla części odcinków które dotyczył zakład.
Ad 2. Nie sprowadzaj dyskusji do absurdu. Nikt tu nie twierdzi że euro polega na dojeździe autostradą pod sam stadion, natomiast nie da się ukryć że jednym z ważnych celów budowy autostrad było zapewnienie komunikacji na czas Euro 2012.
Żeby nie było OT - takie rzeczy tylko w Polsce. Media pytają partię rządzącą, czy na czas euro przestanie krytykować opozycję.
"Kwiatkowski pytany,
czy na czas Euro 2012 Platforma przestanie krytykować PiS, odpowiedział, że "tego typy porozumienia polityczne wymagają zgodnego współdziałania obu stron"
http://www.tvn24.pl/-1,1745291,0,1,z...wiadomosc.html
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"