Wyświetl pojedynczy post
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2012, 18:31
Nawet przy niewielkich nakładach finansowych można przy odrobinie szczęścia podczas tego okienka tak wzmocnić Wisłę, że jej kadra będzie najmocniejsza w Polsce. Pod warunkiem , że nie popełnimy takich błędów jak przed Karabachem, czyli nie sprowadzimy kolejnych Bunozów, Jovaniciów, Paljiciów, Wilków, Riosów etc. Z tego zaciągu jedynie Chavez i Cikos coś tam prezentowali. Szkielet drużyny jest (Pareiko, Jovanovic, Chavez, Sobol, Małecki, Melikson, Kirm, Iliev, Genkov,). Moim zdaniem nie wolno nikogo sprzedać z tej grupy. Małecki i Kirm są do odbudowania i mogą znów być najlepszymi skrzydłowymi w lidze. Drużynę można sensownie uzupełnić darmowymi: Głowackim, Dudu (Lisowskim), Zieńczukiem, Brożkami. Odchodzący Lamey, Diaz, Nunez, Paljic, Garguła, oby Jaliens ( po wypłacie 1/2 kontraktu), Biton uwolnią sporo pieniędzy na kontrakty indywidualne - tak strzelam, że być może nawet w granicach 1, 5 mln E.

Do drużyny trzeba byłoby jeszcze sprowadzić ze 2,3 młodych Polaków z niższych lig i przynajmniej jednego klasowego ofensywnego zawodnika z zagranicy.

To jest plan minimum dla Bednarza i miejmy nadzieję, że podoła. Dlaczego jestem za Brożkami, Głową i Zieńczukiem. Otóż dlatego, że Probierz nie jest Maaskantem i nie ulepi mistrza ze szrotu, więc potrzeba mu piłkarzy a nie kopaczo - biegaczy. Ktoś powie Levadia, a ja powiem Maciej Skorżą - w mojej ocenie najbardziej przereklamowany, farciarski trener ostatnich lat w naszym kraju.
Odpowiedz cytując