Cytat:
|
Nie będę się rozwijał zbyt mocno w tym co napisałem. Każdy widział, jak Nunez grał. Ja widziałem w nim potencjał. Zważ na to, że najwięcej pretensji możemy mieć do niego za głupie podania w defensywie. Tyle w temacie Nuneza.
|
Również widziałem w nim duży potencjał, jest silny, dobry kondycyjnie, przy swojej posturze ma także dobre możliwości motoryczne. Warte podkreślenia jest to, że to był prawdopodobnie jego pierwszy sezon na tej pozycji, on teraz popełniał takie błędy, które normalnie popełniłby grając w juniorach na tej pozycji kilka lat wstecz. Ma naprawdę dobrą lewą nogę, potrafił rzucić ciekawą piłkę i wykonać ładny przerzut.
Takich piłek naprawdę nie rzuca ktoś z przypadku:
http://www.youtube.com/watch?v=wRCfPTCiJKY
Piłkarz jest nie warty swojej ceny bo pokazał że nie jest wstanie wyeliminować frajerstwa i idiotyzmu ze swojej gry powielając pewne głupie zachowania. Wielokrotnie zamiast koncentrować się na grze biegał z ironicznym uśmieszkiem na twarzy koncentrując się czasami na tym aby się na kimś odegrać. Sytuacja na środku pomocy staję się powoli bardzo niepokojąca żeby nie powiedzieć że jest dramatyczna. Pozbywamy się Nuneza, raczej Garguły, nie pewny jest Sobol oraz Jirsak. Pozostaje jedynie Wilk. W między czasie uciekł nam Pazdan. Bądź co bądź ceniłem wyżej Nuneza oraz Pazdan od Jirsaka z którym negocjujemy.