Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2012, 01:40
Czytam komentarze o Quioto, na forum i innych stronach, i przypomina mi się jeszcze jeden filmik piłkarza, którego sprowadziliśmy zza oceanu. Ten filmik w tym temacie komentowano tak:
Cytat:
gość jest jak na polską ligę jak z innej planety... przyspieszenie szybkość, drybling...
Cytat:
Jedno co się rzuca od razu w oczy - świetna technika i zajebista szybkość.
Cytat:
Nareszcie ktoś kto posturą przypomina skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia. Silny, szybki, świetnie drybluję. Dobry strzał z dystansu, który na tym filmiku pokazał kilkakrotnie. Dobra wrzutka.
Cytat:
wygląda niesamowicie. Szybki, świetna technika, do tego wysoki.
Cytat:
wyglada mi na typowego rasowego skrzydlowego, ktory na boku ma robic roznice i dogrywac napastnikowi. Tak patrze na ten filmik to gosc ma niebywala wrecz szybkosc i przyspieszenie. Do tego latwosc mijania w sytuacjach 1 na 1 i technike tez przy tym na poziomie. Ciekaw jestem czy faktycznie trafi on do Wisly bo jesli by tak bylo to gosc ma zadadki na gwiazde ligi.
Cytat:
widać, że gość ma świetną lewą nogę (ilu takich piłkarzy w polskiej lidze? 0?), (...) ta nietuzinkowość, szybkość i technika będą niezwykle ważne
Cytat:
gość ma technike, strzał, prostopadłe podania, dużo widzi i jest bardzo szybki, jest też zadziorny i nie odpuszcza (inaczej, jest agresywny w odbiorze), ma tez fajny drybling i jedyna jego wadą jest chyba to że często leci na pałe do przodu i mu zabierają piłke.
Cytat:
Szybki, dynamiczny, dobra technika użytkowa, gra głową nienaganna
Cytat:
Ja natomiast nie miałbym nic przeciwko, gdyby grał nawet jako napastnik, o ile tylko radziłby sobie lepiej niż Genkov. Szkoda marnować taki potencjał na obronie.
Cytat:
Styl gry (zachowując proporcje) podobny do Garetha Bale'a albo Marcelo z Realu
To oczywiście wypowiedzi o Nunezie na podstawie tego filmiku:
http://www.dailymotion.com/video/xbbyvx_gervasio-n%20unez_sport

Celowo pousuwałem nicki i numery postów, bo nie chcę, by odebrano moją wypowiedz jako atakowanie tych użytkowników. Wielu z nich wypowiadało się ostrożniej, niż wynikałoby z tych cytatów. Pisali: "na filmikach wygląda tak i tak, ale co potrafi okaże się dopiero na boisku", a ja wybrałem tylko fragmenty "wygląda tak i tak", bo chodzi mi jedynie o pierwsze wrażenie sformułowane na podstawie filmiku. Ono, jak widać, potrafi być bardzo mylące. Niezależnie od tego co można zobaczyć na filmikach, nie warto im wierzyć.
Odpowiedz cytując