TOMEK 11 napisał(a):

Na tą chwilę, to nie wiem czy znajdzie się kupiec na tak krnąbrnego zawodnika jakim jest Małecki, zresztą swoją formą zbytnio nie imponował po przywróceniu go do składu przez Probierza, więc myślę że nawet w plotkach transferowych, sprzedaż Patryka nie przejdzie.
Co do ostatnich transferów, lub ich propozycji jeżeli znajdzie się chętny na Bruda osobiście odprowadzę go do nowego klubu, podobnie z człowiekiem widmo - Boguskim, nie wiem czy on jeszcze funkcjonuje w tym zespole, bo ostatnia jego rola oprócz bramki ze Śląskiem we Wrocławiu, to chyba animator na obozie przygotowawczym za czasów Maaskanta.
Za Gargułę prawdopodobnie nawet grosza nie zobaczymy, jak się okaże że jest umoczony w korupcję to skończy jak Łobodziński.
anthony09 napisał(a):

Nuri Sahin
http://www.transfermarkt.de/de/nuri-...ler_31095.html
Tego zawodnika też byś nie wziął do Wisły bo nie gra ? Bo nie masz rozeznania co do jego umiejętności ?
Albo może zamiast Fabianskiego wolałbyś Sandomierskiego który regularnie gra w niższej lidze 
Co jak co ale 3 ligi włoskiej do II ligi angielskiej - porównywalnej do Ekstraklasy to nie stawiaj w jednej płaszczyźnie.
|
No dobra, ale powiedzmy sobie szczerze chyba wolałbyś zawodnika na co dzień grającego w klubie, będącego w rytmie meczowym, który od razu mógłby wejść do składu, niż gościa który większość sezonu siedzi na ławce, a jego jedyne mecze to gierka wewnętrzna na treningu, ja rozumiem nazwisko, ale ono nie gra.
anthony09 napisał(a):

|
W Kwestii tej gotówki to też jest ciekawie, bo wszyscy piszą, że kupujemy gwiazdy ligi a nie mamy na waciki ?
|
Nie wszyscy piszą, tylko media nam wciskają każdego kogo tylko się da, po to tylko aby za dwa dni, napisać artykuł o tym, że Wisła przegrała walkę o zawodnika X, bo nie miała na niego kasy, ze względu na ciężką sytuację finansową, a karuzela się kręci dalej. Bo o rzekomy zainteresowaniu Wisła dowiaduje się z gazet.
[QUOTE=anthony09;1250780]
A postawienie na młodych z innych lig europejskich uważam cały czas za priorytet. Zamiast kupować drogich zawodników, lepiej skupować młodych z potencjałem tak jak Kolejarz z Łotwy, Bułgari, Bośni itp.
Takiego Toneva widziałbym w Wiśle prędzej niż Kirma/ Małeckiego. [QUOTE]
A czy Ci młodzi z potencjałem z innych lig europejskich są tacy tani ?
anthony09 napisał(a):

Skład na 2012/2013
GK: Pareiko,  , Jovanic
PO:  . Burliga
ŚO: Głowacki, Jovanovic, Chavez, Bunoza, Czekaj , Jaliens
LO:  , 
PP: . Kirm,
ŚP: Wilk, Uryga,Chrapek, Brud. Sobolewski Jirsak, Melikson, Garguła
LP: Iliev, Małecki
N*: Genkov, Brożek, Quioto, 
Odeszli: Kurto, Paljic, Nunez, Lamey, Biton
Odejdą: Jaliens, Garguła, Jovanic
Przyjdą: Głowacki, Chrapek, Burliga, Brożek , Quioto
|
Skąd pomysł, że odejdzie Jovanić ? Odszedł już Kurto wystarczy, na dzień dzisiejszy nie szukamy następcy dla Pareiki, tylko konkurenta właśnie dla Jovanicia, czyli dla bramkarza numer 2, ewentualne opuszczenie klubu przez Serba może nastąpić moim zdaniem w zimowym okienku.
anthony09 napisał(a):

*Probierz Chciał grać systemem 4:4:2 dlatego uważam, że chyba 3 napastników powinno do nas przyjść
Wniosków nasuwa się kilka:
- mamy zbyt wiele defensywnych pomocników i przeciętnych środkowych pomocników, jeden Melikson wiosny nie czyni...
- zbyt dużo środkowych obrońców
- braki kadrowe,
|
Fakt mamy zbyt dużo środkowych obrońców, dobitnie pokazał to mijający sezon i mecze gdzie na stoperze grał Diaz, Sobolewski. Proszę Cię, jeżeli chcemy budować silną drużynę, to przede wszystkim musimy skupić się na wzmocnieniu właśnie obrony, od tyłu powinno się zaczynać budowę drużyny, to ma być fundament.