Cytat:
FraMat napisał(a):
Pomijam fakt, czy Cupiał chce mieć w druzynie kolejnego gracza, który w Wiśle będzie mu się kojarzył z fatalnie przegranymi eliminacjami: Levadia, Karabach i z nieudacznictwem.
|
Podstawowa sprawa że gdyby nie Brożek to tej Levadi prawdopodobnie by nawet nie było bo do mistrzostwa prowadziły nas gole tego piłkarza.
Kolejna sprawa, że nie pamiętasz lub po prostu nie chcesz pamiętasz że ten zawodnik którego kojarzysz z nieudacznictwem grał również dobrze w pucharach o czym wielokrotnie wspominałem, przytaczając przykłady goli z Panathinakosem, Strzelaniem goli w grupie pucharu UEFA (najlepszy strzelec grupy) jeden z lepszych zawodników dwu meczu z Beiatarem czy Barceloną. Strzelec oraz asystet goli z Tottenhamem. Bądź co bądź to on też zrobił gole w katastrofach z Levadią czy Karabachem, czy nawet w tej głupiej Levadii wyłożył piłkę Kirmowi przy stanie 0:0. Odopowiedzialność za te porażki spoczywa jednak nie tylko na zawodnikach którzy wtedy zagrali lecz na zarządcach klubu, trenerze, braku atutu własnego boiska itp.
Jak już pisałem jeśli w tym klubie ma się ściągać zawodników pokroju Genkova, Bitona czy najlepszego napastnika ligi Piecha to zdecydowanie jestem za Pawłem. Patrząc na jego pobyt w Wiśle skanadaliczna sprawą było to, że nikt mu nie potrafił zorganizować przez tyle lat żadnej konkurencji, w normalnych klubach jest w kadrze 4 napastników. U nas był Brożek... i długo długo nic, na tyle eksploatowany że grał na środkach przeciwbólowych bo nie było kogo wystawić. Nie poradził sobie zagranicą ? OK ale Yilmaza chce Real czy Barcelona to dużo mówi o tym z kim musiał rywalizować.