anthony09 napisał(a):

|
Skupmy się lepiej na realistycznych transferach i zwiększeniu popularności naszej marki w innych krajach! Takich jak kraje byłej Jugosławii poprzez ściąganie młodych perspektywicznych piłkarzy jak Stilic, Tonev. Ten Honduras mi nie pasuje pod względem marketingowym, gdyż mamy już piłkarza z Hondurasu o określonej,wysokiej renomie, a ponadto w Hondurasie nie rodzi się wiele talentów, więc stosunek na to, że ten gość wypali jest niewielki, lepiej chyba zainwestować w młodych Polaków, jak Kupisz, a te jakieś 100 tys. dolarów/200 tys euro za rok gry denerwuje mnie strasznie, niby mamy przez to zabezpieczenie i wszystko byłoby ok ale my tych graczy chyba solidnie nie oglądaliśmy jak Nunez/Rios :/ Kupujemy w ciemno, licząc że jeden na dziesięć odpali.
|
Aż nie wiem jak mam skomentować ten post, chyba popełniam błąd w ogóle go cytując, bo nikt się nie podejmuje dyskusji.
Jakoś nie rozumiem, co masz na myślisz mówiąc, popularyzacja naszej marki (Wisły Kraków) w krajach byłej Jugosławii - czyli mam rozumieć, że tam jest więcej talentów i na tamtym rynku mamy poszukiwać, wzmocnień do naszego składu ?
Ale my mamy już piłkarzy z tego regionu w swoim składzie - Andraż Kirm, Gordan Bunoza, Marko Jovanović, Milan Jovanić - żaden z nich na dzień dzisiejszy nie okazał się większym talentem i nie jest realnym wzmocnieniem Wisły - Jovanović wiecznie kontuzjowany, nie jestem w stanie ocenić czy on na prawdę jest wielkim talentem.
Nie wiem, co Ty się tak uparłeś na tego Kupisza, przedtem uparcie chciałeś w Wiśle - Kamila Grosickiego, a teraz Kupisza.
anthony09 napisał(a):

Dlaczego nie skupujemy graczy, którzy wyróżniają się w II ligach jak Serie B, Championship, Segunda Division ? Jest tam wiele ciekawych piłkarzy (Taki Kościelny z II ligi do Arsenalu). Wielu jest takich, którzy wcale nie kosztują wiele.
Z Polski to powinniśmy się skupić na realizacji transferów
Traore,
Kupisz,
może Trałka,
Jodłowiec też chyba za 600 tys. euro byłby do wyjęcia.
|
Bo nie mamy na to odpowiednich funduszy ?
Bo gra na zapleczu najlepszych lig w Europie jest bardziej atrakcyjna pod względem finansowym jak i sportowym niż bieganie po polskich boiskach i trenowanie na jednym boisku?
anthony09 napisał(a):

Ale w ogóle to ile my mamy do wydania I dlaczego mamy do wydania np. 1 mln euro na transfery teraz a w zimie tych pieniędzy się skąpiło, a można było ugrać wiele więcej niż teraz. Rozumiem, że teraz są $ z UEFA ale Cupiał powinien przestać być tak ostrożny i zainwestować kiedy potrzeba, a nie wtedy gdy się sezon spieprzyło... Wiele razy tak bywało, że jak startujemy do LM to się albo osłabiamy albo nam transfery nie wychodzą, a jak nie mamy o co grać to transfery idą dobrze...
|
Właśnie to zdanie powinno zaczynać Twój post, ile mamy do wydania. O ile w ogóle coś mamy. Bo patrząc po tym co się dzieje w naszym klubie, rozmowy z zawodnikami o wcześniejsze rozwiązanie kontraktu, szukanie oszczędności gdzie się tylko da, daje do myślenia. Za co my mamy robić transfery gotówkowe
Kasa od UEFA ? Czy ona nie jest zamrożona do momentu wyjaśnienia sprawy z Mandziarą ?
Jeżeli jest inaczej, to proszę mnie poprawić.
anthony09 napisał(a):

|
P.S. Mam nadzieję, że wrócą jeszcze te czasy, w których kupowaliśmy wyróżniających się piłkarzy z Polski + ściągaliśmy graczy z Francji i innych czołowych lig ...
|
Ciekawe to zdanie, nawet bardzo, ilu było tych zawodników z czołowych lig którzy to przyszli do Wisły?