Wyświetl pojedynczy post
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2012, 22:47
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Kupowanie jakich kol wiek młodych zawodników hurtem i wrzucenie ich do tej drużyny która jest aktualnie nie gwarantuję że sprzedamy kogo kol wiek. Prosty przykład Gdyby Marcelo grał na obronie z Czekajem nie sądzę że kiedy kol wiek PSV by się po niego zgłosiło. Gdyby Komrowski grał na obronie z Astizem a nie z Żewłakowem śmiem twierdzić że w Rosji by nie zagrał. Podstawoa sprawa jest jeszcze taka że tych młodych zawodników na naszym rynku jest bardzo nie wielu. Wyskoczył nie dawno Makuszewski który ewentualnie można kupić za kwotę około miliona euro a nie ma gwranacji przecież że się sprawdzi.
Oczywiście, zgoda. Ja nie piszę o hurtowym sprowadzaniu młodych zawodników, w dodatku jakichklowiek (czytaj byle jakich). Po prostu potrzeba nam kilku (4-5) młodych gniewnych, z niewątpliwym talentem. A o takich ani widu ani słychu. Kiedyś mieliśmy takich zawodników wielu (Szymkwoiak, Kosowski, Żurawski, Głowacki, Baszczyński), teraz mamy chyba tylko Małeckiego, który ma zwichrowany charakter. Niestety patrząc na realia i nasze trochę smieszne (smutne) możliwości transferowe to jest to nierealne. Pomijam już straszną posuchę na polskim rynku piłkarskim. Ci młodzi zawodnicy mogliby być przecież zagraniczni...

Nie wiem szczerze powiedziawszy do czego zmierza obecnie polityka transferowa naszego klubu bo Głowacki i Brożek, o których się wspomina, nie są zawodnikami tanimi w utrzymaniu. A wielkiego postępu sportowego w stosunku do zeszłego sezonu, ani perspektyw na poprawę w dalszych latach to ja przy takich ruchach kadrowych nie widzę.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując