Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2012, 20:15
Cytat:
Damien Perquis ma być podstawowym środkowym obrońcą reprezentacji Polski na Euro 2012. To nigdy nie podobało się Janowi Tomaszewskiemu, który nazwał go "francuskim śmieciem". - Jak dla mnie, ten pan jest nikim. On nie istnieje w moim życiu - powiedział piłkarz Sochaux.

- Jakiś śmieć francuski, taki śmieć futbolowy, który u siebie się nie załapał, gra u nas! Brzydzę się takiej reprezentacji. On gra w koszulce z orłem, w której my, prawdziwi Polacy, zdobywaliśmy medale dla Polski! - grzmiał Jan Tomaszewski we wrześniu 2011 roku.

Piłkarz potwierdził, że wytoczy byłemu reprezentantowi Polski proces o zniesławienie. Poseł Prawa i Sprawiedliwości musi się jednak zrzec immunitetu, jeśli ma stanąć przed wymiarem sprawiedliwości. - On obraził nie tylko mnie, ale również moją rodzinę, moją babcię. W tamtym czasie, nie byłem tym przybity, lecz raczej wstrząśnięty językiem, jakiego użył. Jak dla mnie, ten pan jest nikim. On nie istnieje w moim życiu. - mówił Perquis. - Z mojej strony, będę dalej się rozwijał i dam moją odpowiedź na boisku - zadeklarował na łamach dziennika "Le Pays".
W tym cytacie najbardziej mi się podoba rozdwojenie jaźni Perkowskiego. Mógłby się w końcu zdecydować czy istnieje Tomaszewski w jego życiu czy nie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując