Skupmy się lepiej na realistycznych transferach i zwiększeniu popularności naszej marki w innych krajach! Takich jak kraje byłej Jugosławii poprzez ściąganie młodych perspektywicznych piłkarzy jak Stilic, Tonev. Ten Honduras mi nie pasuje pod względem marketingowym, gdyż mamy już piłkarza z Hondurasu o określonej,wysokiej renomie, a ponadto w Hondurasie nie rodzi się wiele talentów, więc stosunek na to, że ten gość wypali jest niewielki, lepiej chyba zainwestować w młodych Polaków, jak Kupisz, a te jakieś 100 tys. dolarów/200 tys euro za rok gry denerwuje mnie strasznie, niby mamy przez to zabezpieczenie i wszystko byłoby ok ale my tych graczy chyba solidnie nie oglądaliśmy jak Nunez/Rios :/ Kupujemy w ciemno, licząc że jeden na dziesięć odpali. Dlaczego nie skupujemy graczy, którzy wyróżniają się w II ligach jak Serie B, Championship, Segunda Division ? Jest tam wiele ciekawych piłkarzy (Taki Kościelny z II ligi do Arsenalu). Wielu jest takich, którzy wcale nie kosztują wiele.
Z Polski to powinniśmy się skupić na realizacji transferów
Traore,
Kupisz,
może
Trałka,
Jodłowiec też chyba za 600 tys. euro byłby do wyjęcia.
Ale w ogóle to ile my mamy do wydania

I dlaczego mamy do wydania np. 1 mln euro na transfery teraz a w zimie tych pieniędzy się skąpiło, a można było ugrać wiele więcej niż teraz. Rozumiem, że teraz są $ z UEFA ale Cupiał powinien przestać być tak ostrożny i zainwestować kiedy potrzeba, a nie wtedy gdy się sezon spieprzyło... Wiele razy tak bywało, że jak startujemy do LM to się albo osłabiamy albo nam transfery nie wychodzą, a jak nie mamy o co grać to transfery idą dobrze...
P.S. Mam nadzieję, że wrócą jeszcze te czasy, w których kupowaliśmy wyróżniających się piłkarzy z Polski + ściągaliśmy graczy z Francji i innych czołowych lig ...