Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2012, 17:16
Cytat:
Genkov jest naszym jedynym zawodnikiem, którego możnaby postawić jako jedynego napastnika.
Tylko dlaczego można by go wystawić na szpice ? Dlatego że jest wysoki ? dlatego, że sprawia wrażenie silnego ? Ja wiem że z postury Genkov wygląda jak klasyczna "dziewiątka" natomiast według mnie to jest piłkarska wydmuszka.
Niby silny chłop a monetami przewraca się na murawie jak junior który wszedł dopiero do seniorskiej piłki , już Paweł gwarantował znacznie większe przetrzymanie piłki z przodu niż Tswetan bo nie wywracał się co chwile tylko potrafił zagrać dobrą pierwszą piłkę. Paweł także dzięki swojej szybkości potrafił stworzyć sobie sytuacje nawet z wybitej lagi na ślepo.
Ja wiem że momentami wygląd trochę tak że Brożkowi się nie chce grać, jedna to jest mylna opinia on po prostu wykonuję w meczach dużą ilość sprintów żeby było stać go na takie sprinty musi rozsądnie dysponować siłami. Byłem dużym zwolennikiem transferu Genkova natomiast z kolejnymi meczami pokazywał, że ma bardzo kiepskie walory piłkarskie, a z roli przetrzymywania piłki wywiązuje się tak jak spisalby się Pawel Stano czy Mariusz Ujek. Podobały mi się zaciągi Valckxa natomiast nie mam zamiaru być hipokrytą i pisać że Genkova można porównywać do Pawła. Paweł to moim zdaniem półka wyżej. Dla mnie taką klasyczną "dziewiątką" jest taki Dwaliszwili który nie dość, że potrafi zrobić użytek ze swojej postury, to do tego potrafi grać w piłkę.

Naturalnie Genkov ma swoje atuty jak gra w powietrzu czy to że w przeciwieństwie np do Bitona wie gdzie biegać po boisku.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.05.2012 o godz. 17:53.
Odpowiedz cytując