Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2012, 20:41
Cytat:
Dokładnie jestem tego samego zdania. Sprowadzanie Głowackiego czy Brożka zdradza pewien brak pomysłu i pójście po najmniejszej linii oporu.
Brak pomysłu czy może brak pieniędzy. To nie jest pójście po najmniejszej lin oporu lecz najbardziej racjonalne rozwiązanie jak na nasze możliwości. Naprawdę już pisałem wielu z was fruwa ostro nad ziemią gardząc Głowackim czy Brożkiem parząć na naszą obecną kadrę, sytuacje finansową oraz małą podaż dobry piłkarzy na polskim rynku. Zresztą żadnego z nich jeszcze nie podpisaliśmy. Jak przyszedł podstarzały napastnik z Bułgarii który analogicznie do Brożka strzelał tylko w Bułgari i miał nieudaną wojaż w Rosji oraz reprezentant Holandii to było święto jacy to magowie przychodzą. Sam zresztą byłem zwolennikiem tych transferów. Teraz wszyscy widzimy że było to pudło. Nie wiem za jaką łączną sumę wyszły trasnfery Bitona, Genkova, Jaliensa, Lameya, Ileiva, Pareiki itp Fakty są takie że nie mamy teraz zespołu a strzelam, że kosztowało to wiele i wszyscy widzimy że przyszłości to nie ma żadnej nawet tej najbliższej.

W pewnym okresie narodził się u nas taki pogląd że to co zagraniczne jest bardziej profesjonalne. Wszyscy widzieliśmy że 37 letni Sobol jest w lepszej formie po Kontuzji od o kilka lat młodszego Jaliensa czy Lameya. Nie wiem czy to się zrodziło wtedy kiedy Petrescu zjechał polskich piłkarzy w mediach czy to taka ogólna fascynacja tym co obce. Z automatu przyjmuje się, że doświadczony zawodnik z Holandi siedzący pól rundy na ławie jest lepszy od zawodnika z polski, który w ostatnim okresie grał więcej od niego.

Sam niestety też myślałem że piłkarze wychowani w zachodniej kulturze są bardziej profesjonalni... z rzeczywistością ma to nie wiele wspólnego. Tak na marginesie Petrescu pościnał kilku piłkarzy ale o Brożkach i Głowackim miał pozytywne zdanie.

edit: Vuko też uważa że Melikosn w przeciwieństwie do Genkova mógłby z Brożkiem zagrać kilka fajnych klepek do tego nareszcie mógłby podać komuś prostopadłą piłkę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.05.2012 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując