Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2012, 20:38
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli masz na myśli budowę gazoportu, to jedyne, co zdążył zrobić rząd PiS to rozpisanie przetargu na projekt gazoportu.

Natomiast Plan budowy, specjalną specustawę, która uprościła wszelkie procedury administracyjne, przetarg na sam terminal, przetarg na falochron, decyzje środowiskowe, pozwolenie na budowę, zapewnienie środków zrobił już rząd Donalda Tuska.
Mylisz się. PiS był przede wszystkim pomysłodawcą całego zamierzenia. Gdyby nie pomysł i determinacja w jego wdrożeniu, to PO nie miałaby czego kontynuować. Postaraj się zachowaj choć trochę obiektywizmu, bo geneza powstania gazoportu powszechnie znana (choć jak widzę nie dla każdego).Bo w końcu poza kontynuacją budowy gazoportu jakież to inne tego typu działania przeprowadziła Platforma? Poza oczywiście przedłużeniem umowy na dostawy gazu od Rosjan i brakiem reakcji na budowę rurociągu północnego

Szpen napisał(a):Wyświetl post
Ruskie miały wpisany lot TU 154 od samego początku (jeszcze przed startem) jako lot cywilny. Skoro tak mielil, to po katastrofie musieli iść w 13 załącznik konwencji chiocagowskiej.
"Statek powietrzny uzyskał zgodę na wykonanie lotu wojskowego od Federacji Rosyjskiej Nr 3677/n/Zjed" strona 98 Polskie uwagi do raportu MAK

Jak grochem o ścianę........
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 16.05.2012 o godz. 20:46.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując